Christian von Koenigsegg hyllar elbilar – och sågar BMW M5

Nu kommer genombrottet för elbilarna, tror Christian von Koenigsegg. Han har själv köpt en Tesla Model S och ger dessutom en känga till regeringen efter Saabaffären.

Christian von Koenigsegg var nära att ta över Saab, men affären gick inte igenom. Nu hyllar han elbilstekniken och sin Tesla Model S på en konferens i Helsingborg.

Just nu är det full aktivitet i Koenigseggs fabrik inför premiären av nya One:1. Den mäktiga superbilen har 1.340 hästar, väger 1.340 kilo och ska sätta nya rekord för både acceleration och toppfart.

Men företagets grundare och vd, Christian von Koenigsegg, kör inte bara sina egna bilar. I oktober fick han sin Tesla Model S levererad. På en elbilskonferens i Helsingborg berättade han om fördelarna med eldrift, skriver Tesla Club Sweden.

"BMW M5 är tyngre, har långsammare acceleration, högre tyngdpunkt, sämre väghållning och är inte lika rolig att köra", sade Christian von Koenigsegg.

Han fortsätter hylla elbilarna, och tror att fyra av fem sålda bilar är eldrivna om bara sex år. Men Christian von Koenigsegg tror ändå att förbränningsmotorerna fyller en funktion i exklusiva superbilar för de som har råd.

Koenigsegg var ju nära att ta över Saab. Hade affären gått igenom skulle Christian von Koenigsegg, precis som Nevs, ha satsat på en elbil.

"Men vi mötte på ganska massivt motstånd, så vi fick tona ned det och satsa mer på förbränningsmotorsidan för att försöka få till affären", sade Christian von Koenigsegg, som också kritiserar regeringen för att inte hjälpa biltillverkarna som i många andra länder.

Se hela presentationen av Christian von Koenigsegg (spola fram till 8 min)
 

Jag tycker absolut att biltillverkarna borde satsa mer på elbilar.
846
189