Mercedes S-klass Coupé – alla fakta och bilder

Äntligen har vi fått hela paketet med bilder och fakta på nya Mercedes S-klass Coupé, den modell som ersätter CL. Tekniken delas med "brorsan" S-klass men designen är djärvare på coupémodellen. Och visste du att S-klass Coupé kan "luta mot" i kurvorna?

Innan helgen läckte den första bilden ut på Mercedes S-klass Coupé och nu kan vi konstatera att den ingick i det stora presspaketet. Nya Mercedes S-klass Coupé ersätter föregångaren CL och tanken är att minska antalet bokstavskombinationer som förvirrar bilköparna. Mercedes S-klass Coupé är alltså precis vad den låter som, en tvådörrars coupémodell av S-klass.

Därmed förstår vi också att nya S-klass Coupé delar teknik och komponenter med fyrdörrars S-klass. Men S-klass Coupé tar ytterligare ett kliv i den tekniska utvecklingen och blir den första seriemodell som erbjuder en hjulupphängning som kan "luta mot" i kurvorna. Karossen lutas automatiskt upp till 2,5 grader i kurvorna genom att luftfjädringens stötdämpare blir hårdare på ytterhjulen i intervallet 30–180 km/h.

Som tillval till Mercedes S-klass Coupé finns också det nya "Magic Ride Control" som debuterade på sedanmodellen. Två kameror skannar av vägen framför bilen och med sitt dubbelseende kan de skapa en reliefbild av vägbanan – ungefär på samma sätt som våra ögon – och i förväg förbereda de elektroniskt styrda stötdämparna på vad som komma skall.

Motormässigt kan vi förvänta oss att Mercedes S-klass Coupé får ungefär samma drivlinor som fyrdörrars sedanmodellen S-klass. Fler detaljer lär vi få när S-klass Coupé ska premiärvisas på Genèvesalongen men så här långt bekräftar Mercedes att S500 Coupé får en 4,6-liters V8 som med turbohjälp ska ge 455 hk (335 kW) och 700 Nm. För första gången ska Mercedes stora coupémodell också få fyrhjulsdrift, 4Matic, som tillval.

Bilderna avslöjar inte riktigt den verkliga storleken på Mercedes S-klass Coupé men som ni nog kan gissa är det ingen liten bil. Längden mäter 5.027 millimeter och bredden är 1.899 millimeter. Taklinjen är rätt låg med sina 1.411 millimeter och axelavståndet är utsträckt till 2.945 millimeter.

 

Mer information och fakta:

Den engelskspråkiga pressreleasen för Mercedes S-klass Coupé går att ladda hem som pdf-dokument genom att klicka på länken.

Mycket snygg bil, jag gör en stor "tummen upp" för Mercedes S-klass Coupé!
762
263