Jättelikt slukhål förstörde Corvette Museum!

Nej, det är inte 1 april utan helt sant – ett jättelikt slukhål under National Corvette Museum förstörde åtta unika, historiska samlarbilar! Ingen person kom till skada men det finns flera övervakningsfilmer som visar händelseförloppet.
Annons

Klockan 5.44 lokal tid i Bowling Green, Kentucky, började ett stort slukhål öppna sig under ”National Corvette Museum”. Stora delar av golvet rämnade i ett cirka nio meter djupt och tolv meter brett hål.

I utställningsområdet stod åtta unika Corvette-modeller och de försvann ner i slukhålet. Två bilar tillhörde General Motors och sex av bilarna var en del av samlingen i National Corvette Museum. I faktarutan nedan finns en lista på de bilar som förstördes. Ingen person fanns i museet när olyckan inträffade men de materiella skadorna på byggnaden är omfattande.

I filmrutan ovan visar en av övervakningskamerorna själva händelseförloppet. I filmrutan nedan finns ett klipp från ”Western Kentucky University’s Engineering Department” där en liten drönare flyger över och ner i slukhålet. I filmen ser man tydligt hur stora skadorna är och sportvagnarna ser ut som leksaksbilar i botten på slukhålet.

 

Åtta bilar förstördes i National Corvette Museum

– 1993 ZR-1 Spyder (utlånad av GM)
– 2009 ZR1 ”Blue Devil” (utlånad av GM)
– 1962 svart Corvette
– 1984 PPG Pace Car
– 1992 vit ”1 Millionth Corvette”
– 1993 Ruby Red ”40th Anniversary Corvette”
– 2001 Mallett Hammer Z06 Corvette
– 2009 vit ”1.5 Millionth Corvette”

Annons
Annons
Rulla till toppen