Jättelikt slukhål förstörde Corvette Museum!

Nej, det är inte 1 april utan helt sant – ett jättelikt slukhål under National Corvette Museum förstörde åtta unika, historiska samlarbilar! Ingen person kom till skada men det finns flera övervakningsfilmer som visar händelseförloppet.
Annons
Annons

Klockan 5.44 lokal tid i Bowling Green, Kentucky, började ett stort slukhål öppna sig under ”National Corvette Museum”. Stora delar av golvet rämnade i ett cirka nio meter djupt och tolv meter brett hål.

I utställningsområdet stod åtta unika Corvette-modeller och de försvann ner i slukhålet. Två bilar tillhörde General Motors och sex av bilarna var en del av samlingen i National Corvette Museum. I faktarutan nedan finns en lista på de bilar som förstördes. Ingen person fanns i museet när olyckan inträffade men de materiella skadorna på byggnaden är omfattande.

I filmrutan ovan visar en av övervakningskamerorna själva händelseförloppet. I filmrutan nedan finns ett klipp från ”Western Kentucky University’s Engineering Department” där en liten drönare flyger över och ner i slukhålet. I filmen ser man tydligt hur stora skadorna är och sportvagnarna ser ut som leksaksbilar i botten på slukhålet.

 

Åtta bilar förstördes i National Corvette Museum

– 1993 ZR-1 Spyder (utlånad av GM)
– 2009 ZR1 ”Blue Devil” (utlånad av GM)
– 1962 svart Corvette
– 1984 PPG Pace Car
– 1992 vit ”1 Millionth Corvette”
– 1993 Ruby Red ”40th Anniversary Corvette”
– 2001 Mallett Hammer Z06 Corvette
– 2009 vit ”1.5 Millionth Corvette”

Annons
Annons
Rulla till toppen