Äntligen: Kvinnlig F1-förare i Sauber

En kvinnlig F1-förare ser ut att bli verklighet snart – F1-teamet Sauber tillkännagav idag att man kontrakterar en schweizisk racerförare med målet att ge henne en F1-styrning 2015.
Annons

Äntligen: Kvinnlig F1-förare i Sauber
Simone De Silvestro har varit på prispallen flera gånger i Indycar-mästerskapen och nu är hon värvad till F1-teamet Sauber som vill ha henne som ordinarie förare 2015

Det har förekommit flera kvinnor i F1 tidigare och italienskan Giovanna Amati, Brabham, var den senaste. Hon kvalade dessvärre inte in de första racen 1992 och ersattes därför av Damon Hill efter tre GP-helger.

Nu har schweiziska teamet Sauber kontrakterat schweiziskan Simona De Silvestro som reserv- och tredjeförare i årets Formel 1-VM. Målet är att Simona ska köra Sauber F1-bil under fredagsträningarna under olika GP-helger samt kunna ta en ordinarie sits i teamet nästa säsong.

De Silvestro är 25 år och har en gedigen racingbakgrund. Hon har mestadels tävlat i USA där hon började köra i Indycar-mästerskapen redan 2010. Hon körde Indy 500 samma år och slutade på en fin 14:e plats – vilket också gav henne titeln ”Rookie of the Year”.

Sedan dess har hon tävlat i Indycar och också tagit flera framskjutna placeringar, bland annat var hon 2:a i stadsloppet i Houston i höstas. Hon anses allmänt vara en stor förartalang och därför har F1-teamet Sauber nu knutit henne till teamet som utvecklingsförare.

Annons
Annons
Rulla till toppen