Kimi Räikkönen testar LaFerrari på Fiorano – och kör av!

Ferrari har i år förstärkt sitt F1-team med Kimi Räikkönen och bland förmånerna ingår möjligheten att testa supersportbilen LaFerrari. I den här video ser vi Kimi piska Ferrarin rejält, så att bromsskivorna glöder och avgassystemet kastar ut eldsflammor – och till slut går LaFerrarin av banan!

Många tror säkert att det var Kimi Räikkönen som myntade uttrycket "maximum attack" – eftersom det beskriver hans körstil så bra – men det gjorde faktiskt rallystjärnan Markku Alén.

Att Kimi Räikkönen inte är blyg med gaspedalen vet vi sedan förut och i videon ovan – publicerad av "Marchettino" på YouTube – får vi ett nytt bevis. Tydligen ingår det i löneförmånerna för Kimi Räikkönen att också provköra gatbilar på Fiorano-banan och här ser vi hur han piskar en LaFerrari värre än någon annan testförare vi sett på video.

Bromsskivorna glöder, avgassystemet spottar ut långa eldsflammor och sen verkar Kimi Räikkönen stängt av hjälpsystemen – eller så var asfalten bara för kall – för LaFerrarin snurrar och går av banan!

LaFerrarin verkar dock inte bli allt för skadad, eftersom körningen fortsätter. Undrar om Kimi Räikkönen ska visa sig bli lika brutal som förare med Ferraris F1-bilar? Borde Ferraris teamchef, Stefano Domenicali, vara orolig?

Kimi Räikkönen Ferrari LaFerrari

Kimi Räikkönen är mer vild än tam och det är precis därför han är älskad som F1-förare av så många. På bilden besöker Kimi fabriken men som vi kan se i filmen är han inte sen att smiska LaFerrari rejält på bana.

Helt rätt av Kimi, en LaFerrari ska köras hårt!
624
10