Snart kan budfirman låsa upp din Volvo

Med hjälp av en digital nyckel kan du snart få varorna du beställer på nätet levererade direkt till bilen. "Vi levererar varor till människor istället för till platser", säger Klas Bendrik på Volvo.

Vad sägs om att få varorna utkörda till bilen? Med hjälp av en digital nyckel behöver du inte vara på plats för att låsa upp.

Leveransfirman håller kontakt med dig via sms.

Just nu testar Volvo ett nytt system för att budfirmor ska kunna lasta in varor direkt i din bil. Med hjälp av "Roam Delivery"-tjänsterna kan du snart välja din bil som leveransplats för varorna du beställer på nätet.

När en budfirma vill leverera varorna får du ett meddelande i telefonen. Om du godkänner leveransen skickas en digital nyckel ut för att öppna bilen. När leveransen är avklarad fungerar inte längre den digitala nyckeln.

Systemet bygger på teknik i Volvo On Call, som redan idag kan fjärrstyra bilens värmesystem och hålla koll på bränslenivån. Tanken med att leverera varor direkt till bilen är att minska stressen.

"Genom att förvandla bilen till en hämtnings- och avlämningszon med hjälp av digitala nycklar har vi löst en mängd problem, eftersom det blivit möjligt att leverera varor till människor istället för till platser. Försökskunderna angav också att tjänsten helt klart sparade tid. Samma sak gäller även budfirmorna", säger Klas Bendrik, Group CIO på Volvo Car Group.
 

Jag skulle absolut vilja ta emot varor till bilen. Smart idé!
116
106