Boka din bilservice från bilen

Nu får Volvo Sensus en välbehövlig uppdatering med flera nya funktioner. Bland annat kan systemet ansluta till nätet, för att du ska kunna lyssna på strömmande musik eller boka service direkt i bilen.
Annons

Boka din bilservice från bilen
Infotainmentsystemet Volvo Sensus har fått en uppdatering och heter numera Connect i efternamn. Föraren kan ladda ned appar och boka service direkt i bilen.
Boka din bilservice från bilen
Sensus Connect har fått en ny startskärm med de viktigaste funktionerna.

De senaste åren har Volvo haft mediasystemet Sensus i alla nya bilar utom XC90. Det utökades också med ytterligare ett system, Sensus Connected Touch, som fick riktigt dåligt betyg när vi testade.

Men nu tar Volvo nya tag och bygger in flera nya funktioner i det nuvarande Sensussystemet. Största nyheten är att föraren nu kan ladda ner appar till systemet, bland annat för att hitta en parkeringsplats eller en restaurang. Däremot finns inget stöd för Spotify. När det gäller musik finns däremot ett antal andra lösningar, bland annat webbradioappen TuneIn och Spotifykonkurrenten Rdio.

Boka din bilservice från bilen
Fria kartuppdateringar till navigationssystemet ingår.

Till skillnad från Connected Touch har Sensus Connect ingen pekskärm. Istället styrs systemet som vanligt med knappar på instrumentpanelen. Det dyraste högtalarsystemet kommer från Harman Kardon och har tolv högtalare.

En annan nyhet är att mycket i systemet är molnbaserat. Fria kartuppdateringar till navigationssystemet ingår, och med appen Volvo Connected Service Booking kan märkesverkstäderna föreslå en passande tid för service. Dessutom finns en trådlös hotspot för att passagerarna ska kunna koppla upp sina prylar mot nätet.

Volvo Sensus Connect finns tillgängligt från och med maj 2014. Har du redan nu en Volvo med Sensussystemet kan du uppgradera till Sensus Connect.

Annons
Annons
Rulla till toppen