Koenigsegg One:1 – nu är den äntligen officiell

Nu visar Koenigsegg stolt upp den nya superbilen One:1, som ska köra ifrån alla konkurrenter. Massiv effekt, låg vikt, aktiv aerodynamik – och en liten överraskning...

Här är den, Christian von Koenigseggs senaste skapelse. Nya One:1 har massiva 1.360 hästar och väger 1.360 kilo. Det lovar gott!

Här kan köparen sitta och njuta av en megawatt, eller 1.360 hästar. För att hålla vikten nere har Koenigsegg One:1 kolfiberfälgar med ihåliga ekrar, nya stolar och dörrhandtag i kolfiber.

Efter flera smygvisningar visar nu Koenigsegg äntligen upp nya One:1 – superbilen som ska slå alla andra. Namnet innebär att bilen har en hästkraft per kilo tjänstevikt. Siffrorna är 1.360 hästkrafter och 1.360 kilo.

Mycket av tekniken under skalet är uppdaterat jämfört med Koenigsegg Agera. Nya One:1 har bland annat bättre aerodynamik. I fronten finns två "winglets" som leder luften rätt.

Koenigsegg talar inte så mycket om toppfart eller acceleration, utan skryter istället om sidoaccelerationen som är 2 g. "Men One:1 förväntas vara världens snabbaste homologerade produktionsbil, med en simulerad toppfart på över 440 km/h", skriver Koenigsegg i pressmaterialet.

Men 2 g räcker inte. Koenigsegg slår också till med 3G. One:1 är uppkopplad mot nätet med en 3G-modul för att mäta bantider och uppdatera bilens mjukvara.

Koenigsegg One:1 har också aktiv aerodynamik: den bakre vingen har en bromsfunktion och bidrar till marktrycket på imponerande 610 kilo i 260 km/h.

Koenigsegg One:1 har förstås galna prestanda tack vare V8-motorn som går på etanol. Vridmoment? 1.400 Nm vid 6.000 r/min, men hela 1.000 Nm finns tillgängligt mellan 3.000 och 7.500 r/min.

Bara sex exemplar ska byggas och samtliga är sålda – till ett pris på 22,5 miljoner kronor styck.

Det visste du inte om Koenigsegg One:1

  • Tre av bilarna har sålts till Kina och resten till Europa.
  • 3G-enheten är monterad på taket och känner automatiskt av när bilen närmar sig en racerbana. Då justeras några av bilens inställningar för varje enskild bana.
  • I fronten finns luckor som kan öppnas och stängas för att ge bättre luftflöde till venturitunneln.
  • V8-motorn på 5,0 liter kan köras på E85.
  • Koenigsegg One:1 är först i världen med en aktiv vinge som har sina fästen på ovansidan. Det är mer effektivt rent aerodynamiskt, eftersom det är på undersidan som trycket skapas.

• I nya numret av auto motor & sport avslöjar vi alla detaljer om Koenigsegg One:1. Köp tidningen direkt här på sajten!

Koenigsegg har överträffat sig själva – One:1 är otroligt läcker. Snyggt jobbat!
1350
40