Alfa Romeo lockar med 4C Spider i Genève

Nu kommer en öppen cabrioletversion av läckra Alfa Romeo 4C. Vad tycker du om designen?

Alfa Romeo 4C tappar taket på bilsalongen i Genève. Premiär blir 2015. Jämfört med 4C Coupé ska den nya Spidermodellen vara lika snabb till 100 km/h (4,5 sekunder) och även viktfördelningen på 40/60 fram/bak är bibehållen.

Alfa Romeo 4C har väckt en hel del uppmärksamhet och på Genèvesalongen bjuds besökarna på en läcker överraskning: en öppen Spiderversion av 4C. Utställningsbilen i Alfa Romeo-montern är lackerad i Glossy White och har en snygg kolfiberstörtbåge.

Tekniken under skalet hämtas förstås från coupémodellen, vilket betyder mittmonterad turbomotor på 240 hästar, bakhjulsdrift och dubbelkopplingslådan TCT. Alfa Romeo har valt tyg- istället för plåttak och därför är viktökningen mot 4C Coupé inte mer än 60 kilo. Tack vare smart aerodynamik ska turbulensen minskas.

En annan nyhet är avgassystemet, som är utvecklat av Akrapovic och som har titan- och kolfiberutblås. 4C Spider har ett särskilt sportläge som ger annorlunda avgasljud.

Enligt Alfa Romeo är detta en förhandsvisning av vad vi kan förvänta oss när den färdiga produktionsbilen lanseras i början av 2015. Du kan titta närmare på 4C Spider i bildgalleriet.

Det här var nog det läckraste på hela Genèvesalongen. Hatten av till Alfa Romeo!
321
54