Qoros nya pendlarkoncept

Kinesiska "svenskmärket" Qoros lyckades även smyga in en hoj på Genèvemässan. Eldrift men även cyklingsbar, och så klart fullt uppkopplad!
Annons

Qoros nya pendlarkoncept
Klicka för fullstorlek!

Förutom att Qoros presenterade sin 3 halvkombi fanns även en elcykel i montern. iBIQE bjuder på tre olika varianter där man kan välja mellan att trampa oassisterat, trampa med hjälp av elmotorn och att bara låta elmotorn göra jobbet.

Qoros nya pendlarkoncept
Man startar iBIQE med sitt fingeravtryck. Omborddatorn kan läsa av allt från räckvidd till däcktryck. Uppkoppling via 3G är standard.

Man kan också välja tre olika körprogram: Street, Eco eller Power. I det första är toppfarten begränsad till 25 km/h för att snyggt kunna landa i klass 2-facket för mopeder. Eco tillåter 40 km/h och Power 65 km/h. Vid inbromsning regenereras ström till batteriet. Elmotorn levererar 60 Nm och 0–65 km/h klaras av på 8,5 sekunder. Räckvidden är mellan 80–120 km och full laddning uppnås på 80 minuter.  

Utöver detta är elcykeln uppkopplad med hjälp av 3G. Menyn sköts via en fem tum stor pekskärm vid styret som även har navigation och koppling till QorosCloud. Just nu är elcykeln endast ett koncept men kan mycket väl sättas i produktion snart. 

Qoros nya pendlarkoncept
Klicka för fullstorlek!
Annons
Annons
Rulla till toppen