Dagens köp: Maybach 57 med brutal värdeminskning

Nu kan du köpa en av bilvärldens värsta floppar som tappat nästan 3,5 miljoner kronor i värde. Här finns fyndchans!

Välkommen att stiga in! När såg du en Maybach i trafiken senast?

Under skalet är Maybach en Mercedes S-klass av förrförra generationen.

För några år sedan var Maybach en av världens dyraste bilar, fullt i klass med Rolls-Royce Phantom. Men som många känner till blev modellen en flopp. Mercedes gick tre miljoner kronor back på varje såld bil och märket är nu skrotat. Maybach ska ersättas av en extra lyxig version av nya Mercedes S-klass med tilläggsnamnet Pullman.

Men trots att märket nu är nedlagt såldes ändå en del bilar, bland annat det här exemplaret som vi hittade till vrakpris hos Mobile.de. Okej, det är en Maybach 57, och inte långversionen 62, men vi kan leva med uppoffringen.

Just det här exemplaret har rullat strax över 9.000 mil och kostar 590.000 kronor. Då kan köparen bland annat njuta av dvd-spelare och gardiner i baksätet, servostängning av dörrar och baklucka samt ventilerade stolar fram och bak. Bilen står tydligen i Dubai men det finns gott om exemplar även i Tyskland.

Vi hittade också en bil i Tyskland för 750.000 kronor – dyrt, men det är inget mot värdeminskningen: bilen kostade 4,2 miljoner kronor som ny. Det här exemplaret har alltså tappat 1.000 kronor i värde varje dag i tio år. Här ingår ljudsystem från Bose, adaptiv farthållare och kylfack i mittkonsollen. Men stopp/start-system lyser med sin frånvaro...

Maybach må vara en flopp, men det är ändå en maffig bil!
676
115