Miljöpartiet vill ta bort körfält för ny ”Bussbana”

Genom att ta bort 1.700 parkeringsplatser och göra en gräddfil på bland annat Essingeleden och Södra Länken vill Miljöpartiet skapa en ny ”Bussbana” i Stockholm. Restiderna med buss skulle bli snabbare, men för bilisterna väntar sannolikt ett ännu värre kaos i rusningstrafik.
Annons

Miljöpartiet vill ta bort körfält för ny ”Bussbana”
Bussarna ska ta sig fram snabbare i Stockholm, i väntan på att tunnelbanan byggs ut. Framkomligheten ska ökas genom att ta bort parkeringsplatser och skapa ”gräddfiler” på de stora lederna, enligt Miljöpartiet.

Miljöpartiet vill att bilisterna parkerar sina bilar och istället åker buss till jobbet. För att göra kollektivtrafiken mera attraktiv vill man skapa ”Stockholms Bussbana” med kortare restid i rusningstrafik.

Miljöpartiet vill ta bort körfält för ny ”Bussbana”
Daniel Helldén (MP), oppositionsborgarråd i Stockholms stad, vill förbättra för bussarna.

För att busstrafiken ska kunna ta sig fram bättre i den täta trafiken vill Miljöpartiet ta bort ett körfält och göra ”gräddbussfiler”, till exempel på Essingeleden och i Södra länken. Men Miljöpartiet vill även rensa bort 1.700 parkeringsplatser i Stockholm för att skapa bättre framkomlighet för bussarna. Åtgärderna ska skapa snabbare och bättre resvägar i väntan på att tunnelbanan byggs ut, enligt Miljöpartiet.

”Den stora vinsten är att när stockholmarna tar sig till jobbet med bussarna på morgonen så kommer de fram, de sitter inte fast,” säger Daniel Helldén, oppositionsborgarråd för Miljöpartiet, till SVT Nyheterna ABC.

”95 procent av alla parkeringsplatser är kvar, så det handlar om 5 procent för att få bra framkomlighet för bussresenärerna och det innebär också att de som idag tar bilen kan gå över och åka kollektivt istället,” säger Daniel Helldén till SVT.

Vad säger ni läsare, känns det attraktivt att avstå körfält och p-platser i stan för att bussarna ska komma fram snabbare?

 

Källor:

SVT Nyheterna ABC,MP vill ha 9 kilometer bussfiler

Miljöpartiet,MP satsar på superbussar

Annons
Annons
Rulla till toppen