Nya Ford Mustang slår M3!

Ford Mustang fyller 50 år det firas med en ny modell. Interna tester visar att den kommer att bli våldsamt snabb. Snabbare är BMW M3.

Modellen som ska ta Mustang, upp och förbi BMW M3.

Ford Mustang firar 50 år och Fordrepresentanterna går runt och myser i sin monter på Genèvesalongen. Varför? Den nya modellen kommer att bli våldsamt snabb, det har deras interna tester visat. 

Tyvärr måste vi vänta till våren 2015 innan vi kan köra den själva här hemma, men den som väntar på något snabbt, väntar inte länge, som vi brukar säga på redaktionen. 

Ford Sverige kommer att sälja bilen via ett antal utvalda Fordåterförsäljare och priserna kommer att starta en bit under halvmiljonen.

Den nya modellen står på ett snurrande podie och Fordfolket är både hemlighetsfulla och överentusiastiska.

 

 

Ingen på Ford vågar säga att Mustangen är snabbare än M3, i alla fall inte rakt ut...

Den ser absolut ut som en Mustang, kraftig, maskulin, amerikansk och lagom modern. Arga lyktor, men också lite nättare och mjukare i linjerna där bak. Lite för "snäll" och svängd C-stolpe för min smak.

Prestanda är inte officiellt, men bilen får antingen en 4-cylindrig (!) turbo på 309 hk eller en klassisk V8 på 5-liter och 426 hk. Chassit är nytt och bilen är lättare. Det som kanske kommer att märkas mest av förnyelsen är väghållningen. Fords ingenjörer är kända för att kunna bygga bilar med bra väghållning och fin styrning. Ingenjörer från både USA och Europa har jobbat tillsammans på projektet. 

Ford har kört nya Mustang mot alla relevanta europeiska sportbilskonkurrenter som 911, M3 och så vidare och man har varit på en mängd banor varav en kallas "Ringen". Varvtiderna lär vara grymma, väldigt grymma för exempelvis BMW M3.

Ingen i Fordmontern vågar rakt ut säga att Mustangen är snabbare. Men man skrattar glatt och säger att jag inte får fotografera dom, eller citera det man säger.
"Can't say anymore. Oh yes, what I can say is that it makes the current Boss 302 really slow …"

Om ett år ska nya Ford Mustang lanseras.

Hellre Ford Mustang än BMW M3!
310
304
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.