Volvo och Koenigsegg var hetast i Genève

När ams-läsarna får tycka till om nyheterna på Genèvesalongen blir det storslam för Volvo och Koenigsegg. Vad tycker du – vann rätt bilar?

Full fart i Volvomontern – alla ville kolla in Concept Estate. ams-läsarna utsåg den till bästa konceptbil på Genèvesalongen.

Bästa konceptbil blev Christian von Koenigseggs fantastiska skapelse One:1.

Nu har bilsalongen i Genève slagit igen portarna för den här gången och det har blivit dags att summera alla nyheter som visades upp. Vi frågade er läsare vad ni tyckte var absolut bäst, och svaret blev klart och tydligt: de svenska bidragen!

Bland de produktionsfärdiga bilarna blev det en tydlig vinst för Koenigsegg One:1, superbilen med 1.360 hästkrafter och som väger 1.360 kilo. Att kalla den för serieproducerad är kanske att överdriva. Bara sex exemplar ska byggas och samtliga är redan sålda. För över 20 miljoner kronor styck!

36 procent av ams-läsarna tyckte att Koenigsegg One:1 var hetast bland produktionsbilarna. En klar seger, men därefter blir det tight. Citroën C4 Cactus kom på andra plats med elva procent. Därefter följer BMW 4-serie Gran Coupé och Lamborghini Huracán (båda tio procent) samt Renault Twingo (med nio procent av rösterna).

Konceptbilen Maserati Alfieri bjuder på många snygga detaljer och övertygade 14 procent av ams-läsarna.

Nej, det här är ingen konceptbil utan nya Citroën C4 Cactus som kommer se ut precis så här när den börjar säljas. Luftkuddar på sidorna och soffa istället för stolar framtill!

Men en bilmässa handlar ju inte bara om modeller som ska säljas, utan också om drömmar och framtidsvisioner. Bland konceptbilarna blev det en ännu tydligare vinst för Sveriges bidrag, Volvo Concept Estate, som fick hela 69 procent av rösterna. Det läckra formspråket ger en försmak på nästa generation XC90 som visas upp i höst.

Det är bara Maseratis snygga konceptbil Alfieri som kommer i närheten, med 14 procent.

• Läs mer om alla nyheter från Genèvesalongen i nummer 7/2014 som finns i butik den 20 mars. Du kan också köpa den digitalt här på sajten eller teckna en prenumeration.

Jag tycker konceptbilarna är mycket roligare än produktionsbilarna.
158
20
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.