Officiell: Här är nya, sjusitsiga BMW X7

Nu ska den byggas, sjusitsiga BMW X7 som ska konkurrera med Mercedes GL och kommande Audi Q9. BMW X7 ska produceras i Spartanburg, USA, och den utbyggda fabriken blir BMW:s största. Här kan du dessutom få en första glimt av BMW X7.
Annons

Officiell: Här är nya, sjusitsiga BMW X7
Den här bilden dök först upp på BMWBlog.com och var den ursprungligen kommer från vet vi inte. Skicklig datorillustration eller läckt foto från BMW presentation under fredagen? Vi vet inte.

Stora, amerikanska familjer gillar sjusitsiga suvmodeller och det behovet ska BMW möta med en helt ny modell: X7. Idag fredag (28 mars) ska BMW officiellt meddela att produktionen av X7 startar om några år.

För att kunna bygga BMW X7 parallellt med övriga suvmodeller i Spartanburg, South Carolina i USA, ska fabriken byggas ut. Kapaciteten i Spartanburg höjs från 350.000 bilar i år – när nya BMW X4 tillkommer – till cirka 400.000 under 2017–2018. Spartanburg passerar därmed Dingolfing (Tyskland) som BMW:s största fabrik. Under 2013 producerade BMW 342.600 bilar i Dingolfing, fördelat på 5-serie, 6-serie och 7-serie.

Produktionen i Spartanburg började för 20 år sedan, 1994, och kapaciteten har höjts i etapper. Fram till idag har Spartanburg byggt 2,5 miljoner bilar och är den fabrik i USA som exporterar flest bilar.

Som ni nog minns är en större suvmodell, över X5, en gammal idé hos BMW. I mitten på 00-talet hade BMW långt framskridna planer på X7 men skakig ekonomi och dålig dollarkurs gjorde att man officiellt lade ner X7-projektet i början på 2008. På hösten 2008 kom bank- och finanskrisen och då var det definitivt inte läge att satsa på stora suvmodeller.

BMW ska hålla sin presskonferens vid 19-tiden, europeisk tid, i Spartanburg och då lär vi få fler detaljer. Bilden ovan kommer från BMWBlog.com som hävdar att BMW X7 ska lanseras under senare delen av 2017.

Annons
Annons
Rulla till toppen