Gick du på den? Här är bilbranschens aprilskämt

1 april bjöd på ovanligt många galenskaper. Vad sägs om en Mini som går att tanka med te? Samtidigt börjar polisen automatiskt att skicka ut böter till din mobil om du kör för fort.

Idag är det 1 april och som vanligt svämmade nätet över med aprilskämt. Här är några av alla galenskaper som väckte vår uppmärksamhet.

Volkswagen försökte bota räckviddsångesten i elbilarna med Train-e-Up – en specialversion av elbilen e-Up som går att köra på järnvägsspåren, och som hämtar ström från kontaktledningen. Dessutom finns en På spåret-app laddad i infotainmentsystemet. "Den går som på räls", hälsar Volkswagen.

Mini brukar alltid bjuda på ett aprilskämt och årets version spelar på det brittiska arvet. Mini Cooper T drivs av ett biobränsle som utvinns av teblad. Bilen finns tillgänglig i flera färger, bland annat Kamomillgul och Earl Grey.

BMW lockar med ett nytt system som kallas Force Injection Booster. Tanken är att det ska kännas som att bilen körs extremt snabbt, även om den körs långsamt. Den naturliga energin i bilens motor omvandlas till g-krafter och skickas in i kupén via luftintagen. Dessutom skickas en mild elektrisk ström till bilens stolar.

Opel förbereder sig inför fotbolls-VM i Brasilien med specialmodellen Astra Copacabana. Den har Brasiliens flagga på taket, sand från Copacabana istället för mattor och gräs från fotbollsarenan Maracanã på stolarna. Som om inte det vore nog är tutan ersatt av en vuvuzela. Flip-flop-sandaler ingår i priset.

Hos Skoda kan vi läsa att Yeti förses med päls, vilket ger en mängd fördelar mot vanlig lack. Bland annat blir bilen så varm att föraren aldrig behöver använda klimatanläggningen för att värma upp kupén. Schampo ingår i priset.

Peugeot låter köparna själva spela in vilket ljud som ska höras när föraren tutar. Tekniken kallas Audio Sonic. Det är nog bara en tidsfråga innan vi får höra både svordomar och annat otrevligt på gatorna – och då vet vi att det är en Peugeot som kommer.

Polisen i Malmö ska prova ett nytt system. Många nya polisbilar har redan nu en funktion som heter ANPR, som filmar andra bilars registreringsnummer och larmar om du exempelvis kör oförsäkrat, om du kör för fort eller om bilen är oskattad.

Nu kan polisen automatiskt skicka ut böter direkt till bilbrottslingens mobil med hjälp av "en speciell blåtand på taket". Föraren kan välja att erkänna eller förneka på skärmen. Den som erkänner får också en "like" på sin Facebooksida av Malmöpolisen.

"Polisen har sedan länge blåljus och att nu använda blåtand är en naturlig utveckling", skriver Malmöpolisen på Facebook.

Här på auto motor & sport kunde du läsa om rödljusboxen som ger dig högsta prioritet vid rödljusen. Den kan nu kan köpas på nätet för omkring 1.500 kronor. Dessutom bjöd Peter Ternström på ett nytt samarbete mellan Kia och Maserati.

Jag erkänner – jag gick på något aprilskämt i år.
107
274
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.