Honda bygger världens galnaste gräsklippare: 187 km/h!

Honda Mean Mower accelererar till 100 km/h snabbare än en Audi S6 – och nu har den hamnat i Guinness Rekordbok med toppfarten 187 km/h. Se filmen här!Biltillverkarna öser på med nya pressmeddelanden varje dag – oftast om någon ny, snål dieselmotor eller en uppdatering om hur det går med de förarlösa bilarna.

Därför är det också så befriande att ingenjörerna på Honda inte bara ägnar sig åt utsläppskrav och autobromssystem, utan också åt att pressa upp en gräsklippare i nästan 200 km/h.

Honda Mean Mower hamnar nu i Guinness Rekordbok eftersom den toppar 187,6 km/h. Det tidigare rekordet var på futtiga 155 km/h. Rekordförsöken görs dock på asfalt och hur effektiv gräsklipparen egentligen är som gräsklippare i 187,6 km/h framgår inte av Hondas pressmeddelande.

Den galna gräsklipparen fixar 0–100 km/h på drygt fyra sekunder och har 539 hästkrafter per ton.

Rekordklipparen är baserad på Honda HF2620 men har försetts med motorn från motorcykeln VTR Firestorm, hjul från en fyrhjuling och en sexväxlad sekventiell växellåda. Även stötdämparna, bränsletanken, oljekylaren och avgassystemet har uppdaterats.

Kul att biltillverkarna släpper på tyglarna ibland och ägnar sig åt galna gräsklippare. Tummen upp!
227
9
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.