F1: Kvalet blev en dramatisk historia

Det blev vild kubbning i Bahrains GP om vem skulle få stå längst fram i pole position men mellan de värsta rivalerna, Mercedes Nico Rosberg och Lewis Hamilton, uteblev fajten på slutet.

Som väntat var det Mercedes som dominerade kvalet. Nico Rosberg och Lewis slogs om pole-platsen allt de orkade – tills Hamilton bromsade på sig.

Första kvalrundan blev inte särskilt spännande, utom för Lotusförarna Romain Grosjean och Pastor Maldonado där venzuelanen hamnade utanför Q2 med bara ett par tusendelar av en sekund.

Längst bak slog Marcus Ericsson återigen Max Chilton i Marussia vilket betydde att Ericsson, som haft en strulig helg så här långt, slutade 21:a i kvalet.

I Q2 blev största överraskningen att världsmästaren Sebastian Vettel åkte ut och han lämnande banan med kommentaren över radion att "downshift is really bad".

Kimi Räikkönen, Ferrari, klarade sig vidare med ett nödrop på en tionde plats medan båda Williamsbilarna hade bättre varvtider och Sergio Perez, Force India, gick vidare till Q3 som femma.

Alla i Q3 gick ut på den mjukare gummiblandningen och den stora frågan var om Lewis Hamilton eller Nico Rosberg skulle knipa pole position. Valtteri Bottas, Felipe Massa, båda Williams, såg inledningsvis mycket starka ut men det skulle inte räcka.

Rosberg satte en mycket snabb tid tidigt i Q3 och som vanligt kom sedan bilarna i tur och ordning och favoriterna Fernando Alonso, Kimi Räikkönen och Jenson Button hamnade på nedre halvan medan Red Bulls Daniel Ricciardo tog tredjeplatsen på gridden – inte långt från Mercedes-bilarna.

Att Rosberg hade satt en bra tid var tydligt och när Lewis Hamilton bromsade på sig efter startrakan i sitt sista försök var saken klar. Det blir Nico Rosberg som startar längst fram i Bahrains GP med Lewis Hamilton snett bakom sig. Ricciardo flyttas ner tio platser vilket betyder att Valtteri Bottas, Williams, står längst fram i andra ledet, före Sergio Perez, Force India.

Jag tror Hamilton slår Rosberg i racet.
46
26
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.