Nevs kör igång tillverkning av eldrivna Saab 9-3

Nu har Nevs byggt de första exemplaren av eldrivna Saab 9-3, som får en del uppdateringar jämfört med bensinversionen. Men de första exemplaren hamnar inte på svenska vägar.

Snart kommer Saab 9-3 i en uppdaterad version med eldrift. Försäljningen startar 2015.

Nevs har börjat bygga de första elbilarna som är baserade på Saab 9-3, enligt Sveriges Radio P4 Väst. Bilarna byggs ännu inte på den ordinarie monteringslinan.

Tanken är att de 200 första eldrivna 9-3-bilarna ska testköras i den kinesiska staten Qingdao. Bilarna ska börja levereras i vår eller sommar.

I höst startar serieproduktionen av eldrivna Saab 9-3 och från och med nästa år kan du själv köpa en elbil hos Nevs. I första skedet blir räckvidden omkring 20 mil, men i takt med att batteriutvecklingen går framåt kan räckvidden förlängas.

"Vi har konstruerat om 9-3:an för att den ska passa som elbil så gott som det går. Vi har byggt om bilens chassi för att få ner batterierna i botten av bilen. Det för att behålla köregenskaperna, för att fördela vikten på ett bra sätt och för att få plats med så mycket batterier som möjligt", säger Nevs kommunikationschef Mikael Östlund till SR.

Jag tycker det är helt rätt att Nevs satsar på elbilar.
1037
49
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.