Bild på Mercedes nya coupé-suv

Nu har BMW X6 fått härja fritt tillräckligt länge, Mercedes tänker sätta sin nya utmanare MLC på banan redan nästa år parallellt med att nya generationen X6 lanseras. Ett första smakprov på Mercedes MLC får vi nu med ”Concept Coupé SUV” som ska premiärvisas på Beijing Auto Show i nästa vecka.
Annons

Bild på Mercedes nya coupé-suv
En bild är allt vi bjuds på, så här långt, av Mercedes konceptbil. ”Concept Coupé SUV” ska premiärvisas på Beijing Auto Show i nästa vecka. Vad säger du om designen? Rösta med gasa/bromsa nedan. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Chris Bangle var en kontroversiell designchef hos BMW som framkallade mycket starka och helt motstridiga känslor. Antingen hatade eller så älskade man Chris Bangles BMW-modeller.

När BMW X6 premiärvisades i sitt seriemässiga skick, på Detroitsalongen 2008, var det många som drabbades av hysteriska skrattattacker. En ”suv-coupé”? Hur dum kan man bli? Men BMW X6 överraskade de flesta branschbedömare och har sålt långt över förväntan. Nästa generation BMW X6 har vi visat spionbilder på och den ska lanseras i början på nästa år, att det på nytt blir premiär i Detroit är ingen vild gissning.

Under sju år har alltså BMW fått härja fritt på marknaden men snart kommer konkurrenterna. Det blir förstås en Audi Q6 baserad på nästa generation Q7, som dock försenats något och kanske inte kommer förrän 2016. På bilden ovan ser ni Mercedes MLC, lätt förklädd i konceptskrud, som förväntas lanseras under 2015.

Mercedes Concept Coupé SUV visades på bild under det inledande tal som koncernchefen Dieter Zetsche höll idag vid aktieägarnas årsstämma. Nya Mercedes MLC, med internkoden C292, baseras förstås på ML och ska byggas parallellt vid fabriken i Tuscaloosa, Alabama, i USA.

Enligt Dieter Zetsche ger konceptbilen Mercedes Concept Coupé SUV en realistisk bild av hur seriemodellen kommer att se ut, när den lanseras nästa år med ”mycket dynamisk väghållning”.

Vi kan förvänta oss V6:or till Mercedes MLC, liksom en bensinhybrid för den amerikanska marknaden. Dessutom muskulösa sportversioner från AMG med V8- och kanske också V12-motorer.

Konceptbilen Mercedes Concept Coupé SUV får sin publika premiär på Beijing Auto Show, som öppnar nästa vecka.

Annons
Annons
Rulla till toppen