Här är årets bästa interiörer – från Kia till Rolls-Royce

Nu har en amerikansk biltidning utsett bilvärldens bästa inredningar. Förutom superlyxiga Mercedes och Rolls-Royce finns både Kia och Corvette med på listan.

Här är en av årets bästa interiörer, enligt Ward's Auto. Rolls-Royce Wraith har en fantastisk stjärnhimmel i form av fiberoptiska lampor.

Spenderar du mycket tid i bilen vet du hur viktigt det är med en bra interiör. När vi testar bilar tittar vi alltid på materialkvalitet, sittkomfort, passform, tydlighet, ergonomi och enkelhet. Och det gör Ward's Auto också – de brukar varje år utse årets bästa interiörer.

Några av bilarna bjuder på komfortdetaljer som massagestolar och en behaglig interiörbelysning, men det är bara Rolls-Royce Wraith som har ett innertak med små lampor som liknar stjärnor på natten... Då är bilen också tre gånger så dyr som Mercedes S-klass.

Det är inte bara superdyra lyxbilar som tagit sig in på listan. Ward's Auto gillar också Kia Soul, Mazda 3, Volkswagen Golf GTI och pickupen GMC Sierra Denali.

Dessutom finns Chevrolet Corvette Stingray på listan. Corvette har tidigare inte gjort sig känd för att hålla hög inredningskvalitet men nu har något hänt. Ward's Auto gillar kolfiberdetaljerna, innertaket som liknar Alcantara och den digitala instrumentpanelen.

Även Corvette C7 har hamnat på listan över årets tio bästa bilinredningar.

Mercedes S-klass bjuder på massagestolar och inredningsbelysning som går att ställa i sju olika färger.

Corvette har alltså gjort ett stort lyft mot förra generationen, men då är Mercedes S-klass ännu mer imponerande.

"Mercedes skriver om regelboken för interiörer, inte bara för det egna märket utan kanske för alla tyska lyxbilar, med S-klassen. En kupé som utstrålar lyx och stil för teknikintresserade förare utan att kännas skrämmande", skriver Ward's Auto i motiveringen.

På natten lockar Mercedes S-klass med hundratals led-lampor som lyser upp interiören i sju olika färger (från Daylight White och Dawn Red till Sunset Orange och Moonlight Blue).

Föraren kan också njuta av flera olika massagetyper, inbyggda kuddar i baksätet och dubbla skärmar för instrument och infotainmentsystem.

Även Rolls-Royce Wraith övertygade juryn med panelinlägg i rosenträ, fiberoptik i innertaket som liknar en stjärnklar natt, lammullsmattor och monogram i nackstöden.

Läs också: Årets 10 bästa interiörer utsedda

Den listan såg rimlig ut – jag håller med!
86
148
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.