Mystisk Bugatti Veyron – testar hybridteknik?

En spionfilm från Nürburgring visar en mystisk påbyggnad över motorutrymmet på en Bugatti Veyron. Vi låter er läsare gissa vad det är. Och lyssna på motorljudet – är det en elmotor som vi (inte) hör?

Som vi berättat förut har Bugatti lite problem med att få sålt de sista 40 exemplaren av Veyron Grand Sport och Grand Sport Vitesse. Innan detta är gjort är Bugatti inte speciellt roade av att prata om en framtida, ny generation Veyron.

Men så mycket vet vi att projektet med en fyrdörrars sedanmodell, Bugatti Galibier, är nedlagt och det är även planerna på en "Super-Veyron" med ännu högre effekt än Veyron Super Sport.

Den spionfilm som publicerades på YouTube i fredags, 11 april, visar att Bugatti testar ny teknik. Den märkliga ställning som sitter monterad ovanför motorn är någon typ av hjälpram som indikerar att det är en ny typ av drivlina (som inte har samma motorfästen som W16-motorn).

Lyssnar man på ljudet är det påtagligt tyst och däckbullret överröstar nästan det ljud som motorn gör. Helt tyst är motorn inte men det låter mer som en avslappnad dieselmotor än en sportig bensinmotor. Hastigheten är relativt måttlig och det kan vara ett tecken på att man kör just det här testet av Veyron med eldrift.

Vi lämnar över till er läsare att bedöma vad det är som vi ser och hör i spionfilmen. Skriv i kommentatorsfältet nedan vad ni tror.

Jag tror att Bugatti testar hybridteknik till nästa Veyron.
166
18
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.