Maybach gör comeback med extra lång Mercedes S-klass

Det superlyxiga märket Maybach gör comeback med en specialversion av Mercedes S-klass. Den blir längre än någonsin och lyxigare än alla konkurrenter.

Räcker inte Mercedes S 600 till? Ingen fara, snart kommer räddningen: en ny specialversion av S-klass med tilläggsnamnet Maybach.

Så här skulle den nya långversionen av Mercedes S-klass kunna se ut. Klicka för att läsa mer!

För två år sedan försvann superlyxmärket Maybach från marknaden och lämnade efter sig ett ekonomiskt svart hål hos Mercedes. Bilarna såldes med tre miljoner kronor i förlust.

Men så lätt tänker inte Mercedes ge upp. Nu är planen att lansera en extremt lyxig specialversion av nuvarande S-klassen. De senaste uppgifterna tyder på att den får tilläggsnamnet Maybach, men tidigare gick modellen under namnet Pullman.

Mercedes ska visa upp efterföljaren till Maybach på bilsalongen i Los Angeles i november, enligt en källa till branschtidningen Automotive News. Den ska kosta mer än dubbelt så mycket än den nuvarande toppmodellen i S-klassen, S 600, som säljs för 1,6 miljoner kronor.

För att "Maybach S-klass" ska skiljas ut från resten av S-klassmodellerna byggs den i extra långt utförande. Den blir hela 20 centimeter längre en den långa versionen av S-klass, vilket innebär en totallängd på 5,45 meter. Det extra utrymmet märks i baksätet. Maybach S-klass får också ännu exklusivare materialval och extra mjuk läderklädsel.

Den nya Maybachversionen av Mercedes S-klass blir mycket viktig för att hålla köparna borta från konkurrenter som Bentley, Rolls-Royce och BMW:s kommande toppversion av 7-serien. De största marknaderna för den lyxiga Maybach-S-klassen blir Asien och USA.

Spionbilder: Mercedes S-klass "XXL" ersätter Maybach
Dagens köp: Maybach 57 med brutal värdeminskning
Läs också: Köp en Maybach – få 700.000 i rabatt

Jag tror absolut att Mercedes kan sno kunder från Rolls-Royce och Bentley.
196
96
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.