Volvo bekräftar: Robyn är nya ”Zlatan” i kommande reklamfilm

Nu är det officiellt: artisten Robyn ska göra nästa reklamfilm i Volvos kampanj "Made by Sweden". Efter succén med Zlatan Ibrahimović ska Volvo nu följa upp med en film som delvis handlar om Los Angeles. Reklamfilmen med Roby ska börja visas fredagen 2 maj.

Robyn Volvo Made by Sweden Zlatan

Popfenomenet Robyn är inte en artist man förknippar med reklamfilmer, men för Volvo gör hon ett undantag. Filmen är inspelad och ska börja visas på fredag 2 maj. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Popsångerskan Robyn är inte den första personen man tänker på när det gäller företagsreklam. Men för Volvo gör Robyn ett undantag och i DN:s Lördagsmagasin berättar hon varför det kändes rätt att ställa upp i Volvos reklamfilm:

"Jag gillar Volvo. Jag gillar vad de står för. Att det är ett svenskt företag som till exempel uppfann trepunktsbältet men inte registrerade patentet eftersom de visste att det skulle leda till att färre människor använde ett bättre säkerhetsbälte. Sådana grejer," berättar Robyn för DN Lördagsmagasin. "Det här är reklam för en miljösatsning som är ganska bred, och efter att ha gjort en massa research har jag förstått att det verkligen kan göra skillnad."

För Volvo är det förstås glädjande att man kan knyta välkända personer till sitt varumärke. Efter succén med Swedish House Mafia våren 2013 och Zlatan Ibrahimović i den första reklamfilmen "Made by Sweden" vill man gå vidare, berättar Anders Gustafsson som är vd för Volvo Personbilar Sverige:

"Nu skriver vi nästa kapitel av "Made by Sweden" tillsammans med vår svenska superstjärna Robyn. I fokus står Volvo Cars största miljösatsning någonsin som innebär att vi har 33 miljöbilar på den svenska marknaden från och med 2015 års modeller," säger Anders Gustafsson.

Den nya reklamfilmen med Robyn ska börja sändas fredagen 2 maj. Vad Robyn fått betalt för att delta i "Made by Sweden" är inte känt men vi vet att den är gjord av i en film av regissören och fästmannen Max Vitali. Det hävdas av flera källor att Zlatan fick tio–tolv miljoner kronor för sin insats i första filmen (se rutan nedan). Den ledde också till att Volvo tillverkade 150 "Zlatan-bilar" med exakt samma utrustning som den XC70 som Zlatan kör i filmen.

 

Volvos reklamfilm "Made by Sweden" är verkligen bra!
320
102
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.