Vladimir Putin får ny tjänstelimousin

Snart kan Rysslands president skrota sin Mercedes S-klass och istället färdas i en ryskutvecklad lyxlimousin. Hela projektet kostar nästan tre miljarder kronor.

De här bilderna på Putins nya limousine har halkat ut på nätet. Det kan vara en tidig prototyp eftersom projektet ska vara klart först 2016.

När USA:s president Barack Obama besökte Sverige fick vi titta närmare på The Beast – bilen som skjutsar presidenten runt om i världen. Även Rysslands president Vladimir Putin vill åka säkert och ståndsmässigt, och därför får han nu en ny och rysktillverkad tjänstebil.

I själva verket handlar det om flera nya modeller – limousiner, skåpbilar och suvar, skriver Yahoo Autos. Samtliga bilar ska utvecklas och byggas i Ryssland men enligt vissa källor har också Porsche hjälpt till med utvecklingen.

Vladimir Putin får vänta till 2016 innan de första presidentbilarna i det som kallas projekt Kortege sätter igång. Det enorma projektet kan enligt Yahoo Autos ha kostat så mycket som 2,7 miljarder kronor.

Se bilder på den nya limousinen hos Yahoo Autos

Putin limousine

Den ryska örnen går inte att ta miste på men resten av inredningen är vi osäkra på. Ser ut som en blandning av GM-detaljer och Mercedes-reglage. Eller vad tycker ni läsare?

Jag tycker det är viktigt att politikerna åker en bil som är utvecklad i "sitt" land.
277
459
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.