McLaren P1 på Blocket – för 18,8 miljoner kronor

Nu finns det inte en utan faktiskt två stycken McLaren P1 till salu på Blocket. Om du missade din beställning har du alltså en unik chans att köpa McLaren P1. Enda haken är väl priset på 18,8 respektive 18,2 miljoner kronor. Dyrast på Blocket – någonsin!

McLaren P1 på Blocket – för 18,8 miljoner kronor

Alla de 375 exemplar av McLaren P1 som ska byggas är slutsålda. Även om du vill ha en McLaren P1 och kan betala så spelar det ingen roll – allihop är redan bortlovade.

Men sedan några dagar finns det en ny chans för den som är sugen på en McLaren P1, med mindre än 50 mil på mätaren. Inte en utan faktiskt två stycken McLaren P1 finns till salu på Blocket. Priset är 18,8 respektive 18,2 miljoner kronor för dessa exklusiva dyrgripar – dyrast någonsin på Blocket. Bakom Blocket-annonserna finns ett företag i Nederländerna, "Carlink Outlet" som av någon anledning kommit över två McLaren P1.

Inte mindre än 75 procent av de McLaren P1 som beställts har blivit specialutrustade av sina blivande ägare. Snittpriset för en McLaren P1 blir därför högre än "basmodellen" och hamnar på strax över en miljon pund, vilket med dagens kurs är nära tolv miljoner kronor.

Det innebär att de två McLaren P1 som vi hittar på Blocket har fått ett prispåslag på närmare 50 procent. Rätt saftigt, men kanske finns det någon som är beredd att betala extra för att få vara med i den lilla exklusiva skaran av P1-ägare?

I höstas släppte McLaren de officiella prestandasiffrorna för P1. Accelerationen till 100 km/h går på 2,8 sekunder (händelsevis exakt samma tid som Porsche 918 Spyder). Som jämförelse lovar Ferrari att nya LaFerrari ska klara sig "under 3,0 sekunder" för samma sprint.

McLaren P1 har en 3,8-liters V8-motor som tillsammans med en elmotor ger 916 hästkrafter och 900 Nm. Den kan köras 11 kilometer på ren eldrift, förbrukningen vid blandad körning uppges till 8,3 l/100 km. Det ger ett koldioxidutsläpp på 194 gram. Men då ska man hålla i minne att körcykeln för hybridbilar är snällare än för "vanliga" bilar. Tack vare keramiska bromsar kan McLaren P1 bromsa från 100 km/h till noll på 30,2 meter.

Om Blocket-bilarna känns allt för dyra blir det förmodligen fler tillfällen att köpa en ny McLaren P1. Det kan finnas kunder som av någon anledning väljer att avbeställa sin bil innan den hinner bli färdigbyggd och levererad. Vill man stå på den väntelistan är det bara att anmäla sitt intresse, till exempel hos McLaren Stockholm Showroom.

 

Källa:

Blocket, "McLaren P1 Hybride 916hk -14, 18 800 000:-"

McLaren P1

Blocket-annonserna bjuder inte på några bilder men hoppar man vidare till "Carlink Outlet" i Nederländerna hittar vi den här bilden på McLaren P1.

Inget överpris för en McLaren P1, tycker jag! Den bilen når aldrig sitt rätta värde.
125
347
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.