Jaguar fortsätter retas med ny bild på sedanmodellen XE

Jaguar fortsätter retas med en ny bild på sedanmodellen XE, som ska utmana BMW 3-serie med låg vikt och helt nya motorer. Här är de senaste detaljerna om prestigeprojektet.

Den nya XE-bilden publicerades på Jaguars Twitterkonto på fredagen.

I mars släpptes också en bild på fronten, med ett designspråk som till stor del känns igen från Jaguar XF. Klicka för att läsa mer!

Det har länge ryktats om att Jaguar ska bygga en efterföljare till X-Type, som alltså ger sig in i storleksklassen under XF. Den nya modellen ska heta XE och nu visar Jaguar en bild på en av utvecklingsbilarna.

Bilden dök upp på Jaguars Twitterkonto under fredagen. Nu kan vi för första gången se hela bilen på bild, även om den förstås inte är färdig för serieproduktion riktigt än.

Designen skiljer sig inte särskilt mycket från de andra Jaguarmodellerna – hela bilen känns ungefär som en "miniversion av XF". Som modet föreskriver får Jaguar XE en sluttande och coupélik taklinje, en lång motorhuv och en aggressiv front.

Jaguar XE blir en avancerad konstruktion med mycket aluminium för att spara vikt. Det ger både bättre köregenskaper och lägre förbrukning. Jaguar XE får fyrhjulsdrift som tillval och under huven hamnar en helt ny familj med fyrcylindriga motorer på 2,0 liter.

Den nya utmanaren i mellanklassen visas upp officiellt på Parissalongen i oktober, men försäljningsstarten dröjer till våren 2015.

Läs också: Jaguars utmanare till BMW 3-serie heter XE

Jag tror Jaguar XE blir roligare att köra än BMW 3-serie. Det här blir spännande!
282
82
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.