Här är nya Audi A7 – med svenska priser

Det var på tiden men nu har Audi äntligen fräschat upp A7 Sportback. Nya drivlinor, nya lampor fram och bak, och nya infotainmentsystem. I Audi S7 Sportback har toppeffekten höjts från 420 till 450 hk. Många stora bilder och svenska priser!
Annons

Audi A7 Sportback hade premiär 2010 som svar på Mercedes framgång med CLS. Som brukligt när modellen närmar sig medelåldern kommer det en uppfräschning i form av nya drivlinor, lite upphottat utseende och bättre infotainmentsystem. 

Singleframegrillen, stötfångarna, avgaspiporna och bakljusen är de mest uppenbara förändringarna. LED-teknik är nu standard och Audi kan, på begäran, förse bilen med Matrix LED-framlampor. Då ingår även dynamiska blinkersljus fram, de är standard bak.

Här är nya Audi A7 – med svenska priser
Klicka för fullstorlek!

Karossen till A7 tillverkas fortfarande i huvudsak aluminium. Inner och yttermått är identiska och så även bagageutrymme. Interiören är sig lik med några nya panelinlägg i trä eller aluminium. Det finns nu flera färger att välja på, hela fem stycken för sätena. 

De nya drivlinorna har förfinats och alla klarar nu avgasnormen Euro 6. Som tidigare rör det sig om två bensinmotorer och tre dieseldito. Effekten spänner från 218 hk till 333 hk (tidigare var det 204 till 313). ”Ultra”-versionen av dieselsexan på tre liter ska, enligt uppgift, klara sig på endast 4,7 l/100 km och släpper då ut 122 g CO2/km. 

Audis 3,0 biturbo ”clean diesel” ger 320 hk och paras med en åttaväxlad automatlåda. Övriga motorkonfigurationer får en sjuväxlad dubbelkopplingslåda (S tronic). I de framhjulsdrivna versionerna har dubbelkopplingslådan genomgått en omfattande översyn och de ersätter nu den tidigare Multitroniclådan. Till motorkonfigurationer från 272 hästar erbjuds en sportdifferential som tillval i samband med Quattro. 

Här är nya Audi A7 – med svenska priser
Klicka för fullstorlek!

Fälgar finns i olika variationer i storlekar från 17 tum till 21 tum. Vissa motoralternativ får bromsar i lättviktsmaterial för att hålla nere den ofjädrade vikten. Fortfarande är det elektromekanisk servostyrning som gäller.  

Standard är Audis Drive Select-system och där ingår dynamisk styrning, två sportfjädringsalternativ och adaptiv luftfjädring. På S7 Sportback är setupen på luftfjädringen något styvare.

I Audi S7 Sportback har turbotrycket höjts i V8:an på 4,0 liter. Toppeffekten ökar därmed från tidigare 420 till nu 450 hk. Precis som tidigare har S7 Sportback ”cylinder on demand”, det vill säga fyra av cylindrarna kan deaktiveras när bilen klarar sig med en lägre motoreffekt. V8:an övergår då till att bli en ”V4”.

Här är nya Audi A7 – med svenska priser
Klicka för fullstorlek!

Som tidigare är det Audis MMI som sköter infotainment ombord. MMI Navigation Plus med MMI Touch får den senaste versionen av modulära system och höjdpunkten är en ny grafikprocessor. Köpare som väljer Audi Connect får också tillgång till internet i bilen. Tjusigaste ljudet får man från Bang & Olufsen.

Det erbjuds så klart också säkerhetssystem som adaptiv farthållare med ”stop & go-funktion”, förbättrad nattsiktsassistans, Audi Pre Sense, döda vinkel-varning och filhållningsassistans. 

Nya A7 Sportback förväntas landa i showroom i slutet av sommaren. I rutan nedtill på sidan finns de svenska priserna från Audi Sverige. 

Här är nya Audi A7 – med svenska priser
Klicka för fullstorlek!

Svenska priser för Audi A7 Sportback

(leveranserna startar i början hösten, 2014)

A7 3,0 TDI 218 hk S tronic quattro 564.000 kronor.

A7 3,0 TDI 272 hk S tronic quattro 602.000 kronor.

A7 3,0 TDI 320 hk tiptronic quattro 645.000 kronor.

A7 3,0 TFSI 333 hk S tronic quattro 603.500 kronor.

S7 4,0 TFSI 450 hk S tronic quattro 820.000 kronor.

Här är nya Audi A7 – med svenska priser
Klicka för fullstorlek!
Annons
Annons
Rulla till toppen