Polisen: Varna inte andra för våra kontroller

Blinkar du med helljuset för att varna för en poliskontroll? Nu vädjar polisen till bilisterna att sluta varna varandra – det kan få ödesdigra konsekvenser.

Polisen i Halland vill inte att bilisterna varnar varandra för trafikkontroller – risken är att en fortkörare kommer undan. Foto: Polisen

Polisen i Halland vädjar till bilisterna att sluta varna varandra för poliskontroller, skriver Kvällsposten.

"Du kanske tror att det är schysst och oskyldigt att blinka med helljuset för att varna andra bilister om att hålla hastigheten vid en poliskontroll. Men du vet inte vem du blinkar mot eller vad polisen letar efter. Ge inte den som kör rattonykter möjligheten att undvika polisen", skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

Men en del nöjer sig inte med att blinka med helljuset för att varna andra bilister. De använder också forum och sociala medier för att göra andra bilförare uppmärksamma på poliskontrollerna.

"Våra trafikkontroller bidrar till att rädda liv. Hjälper man trafikbrottslingar att undvika kontroller blir det i förlängning svårare för oss att rädda liv", säger Lars Grimbeck, som är kommunikationschef vid polisen i Halland till KvP.

Jag brukar varna andra bilister för poliskontroller.
858
472
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.