Första bilderna på inredningen i nya Volvo XC90

En av de viktigaste lanseringarna på mycket länge för Volvo är nya XC90. Bit för bit släpper Volvo informationen kring XC90 och nu kan vi se de första, officiella bilderna på inredningen. Den centralt placerade pekskärmen gör att antalet knappar reducerats rejält. Och växelväljaren har kristallglas från Orrefors!

Första bilderna på inredningen i nya Volvo XC90
Stram, skandinavisk design och hög kvalitet på detaljerna. Nya Volvo XC90 ska förföra. Fler bilder finns i galleriet nedan.

"Modellen som ska rädda Volvo" brukar det heta om nya XC90 och även om varje ny modell är viktig för Volvo så är XC90 onekligen väldigt viktig. Nya XC90 ska lyfta försäljningen globalt men det är ingen hemlighet att modellen är mer eller mindre skräddarsydd för den nordamerikanska marknaden.

Amerikanerna förväntar sig generösa utrymmen samt lyx och sparsmakad, elegant skandinavisk design – vilket de också får. Idag släpper nämligen Volvo de första officiella bilderna på inredningen till XC90 och det blir startskottet för en lansering som ska pågå fram till augusti, då vi ska få se Volvo XC90 från utsidan. Bit för bit ska vi få information om teknik, säkerhet, designfilosofi, miljö, med mera.

Interiördesignern Robin Page handplockades för att utforma ergonomi och design till nya Volvo XC90 och därefter rekryterades nya chefsdesignern Thomas Ingenlath. Att båda är nöjda med sitt arbete går inte att ta miste på:

"Det mest slående är den stora, centralt placerade pekskärmen som utgör hjärtat i bilens nya kontrollsystem," säger Thomas Ingenlath. "Systemet är praktiskt taget fritt från traditionella knappar och kontroller. Det skapar ett helt nytt sätt för föraren att interagera med bilen och ger honom eller henne tillgång till en rad internetbaserade produkter och tjänster."

Nya Volvo XC90s har en interiör där man kombinerar mjukt läder och träinlägg med handgjorda detaljer, bland annat har växelväljare en glaskristall från Orrefors och diamantslipade kontroller för stopp/start och volymkontroll.

"Detaljerna är utformade för att bli interiörens juveler. Det handlar mer om att tillföra en exklusiv lekfullhet än ren funktionalitet," säger Robin Page. Vilka detaljer som är standardmonterat och vilka som är tillval i inredningen i nya XC90 får vi inte reda på, i skrivande stund. Exklusiva träpaneler och kristallglas blir kanske inte standard, trots allt?

Vad säger ni läsare om interiördesignennya Volvo XC90? Har Volvo uppfyllt era förväntningar? Använda gasa/bromsa för att sätta betyg och skriv era kommentarer i fältet nedan.

Riktigt läcker inredning! Det här får ni tummen upp för, Volvo!
1966
183
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.