Världens mest sunkiga Rolls-Royce Phantom

En av de lyxigaste och dyraste bilarna någonsin är Rolls-Royce Phantom. En sådan borde vårdas ömt men här ser vi motsatsen; misskött, bucklig, sliten och nerkörd i botten som budbil (!) och hyrbil. Kan ingen rädda denna stackars Rolls-Royce Phantom?
Annons

Har man en gammal Volvo 945 på uppfarten är det inga problem med lite rost i hjulhusen, ostädad inredning och missljud i hjullagren. En slitvarg ska ha patina och vara lite fårad i ansiktet, det hör till.

Men en Rolls-Royce Phantom kan inte vara dåligt skött, inte ens otvättad. Här pratar vi om det mest upphöjda och lyxigaste som går att köpa. Brittisk finess, klass och stil. Värdighet.

Därför är det obegripligt hur sorgligt eftersatt denna amerikanska Rolls-Royce Phantom är. Ägaren har haft privatleasing men tydligen inte betalat de senaste tre åren varför bilen ska tillbaka till leasingföretaget.

Som vi kan se i filmen har denna Rolls-Royce Phantom rullat cirka 15.000 mil och uppenbarligen inte fått speciellt mycket service eller omsorg. Fjädringen har säckat ihop totalt och vänstra bakhjulet har punktering. Inredningen är sliten och det finns tydliga parkeringsskador. Enligt uppgifterna i filmen har denna Rolls-Royce Phantom gått som budbil (?) och även hyrts ut. Den mäktiga V12-motorn låter illa och vad en renovering skulle kosta vågar vi inte ens tänka på.

Världens sunkigaste och mest misskötta Rolls-Royce Phantom är i desperat behov av kärlek och omsorg. Men är det ekonomiskt försvarbart? Kanske är det enda rätta att skrota eländet och ta bort denna vanprydnad för ”The Spirit of Ecstasy” från vägarna?

Annons
Annons
Rulla till toppen