Nevs skär ner igen – 72 personer slutar

Den ekonomiska situationen hos Nevs innebär nu att ytterligare 72 personer får lämna fabriken i Trollhättan. 53 montörer och 19 tjänstemän slutar sin anställning. För en vecka sedan stoppades produktionen av Saab 9-3 och 100 konsulter fick lämna sina uppdrag.

Nevs skär ner igen – 72 personer slutar
Bandet står stilla i Trollhättan och nu får 72 visstidsanställda sluta sina jobb. Arbetsstyrkan reduceras därmed till cirka 550 personer.

Det verkar som om Nevs drar rejält i den ekonomiska handbromsen och gör allt vad man kan för att minska sina kostnader. För en vecka sedan stoppades produktionen av Saab 9-3 Aero, ett stopp som ska pågå under fyra veckor.

Strax därefter meddelade Nevs att man måste låta 100 konsulter avsluta sina uppdrag, vilket skedde med omedelbar verkan. Bristen på pengar beror på att Nevs ännu inte fått betalt av den kinesiska staden Qingdao och företaget Qingbo – och därmed kan Nevs heller inte betala sina underleverantörer.

Nu står det också klart att Nevs fortsätter att minska personalen, 53 montörer och 19 tjänstemän slutar sin visstidsanställning. Nevs har strax över 600 personer anställda, men reduceras alltså till cirka 550.

"Detta är tråkigt eftersom det inte handlar om personer som inte är duktiga. Men vi kan inte per automatik förlänga kontrakten så som läget är nu," sa Nevs kommunikationschef Mikael Östlund, till tidningen TTELA.

Merparten av tjänstemännen och konsulterna jobbade sannolikt med vidareutvecklingen av nya Phoenix-plattformen, nästa viktiga steg på vägen mot att ta fram nya Saabmodeller. Phoenix-plattformen är även det "trumfkort" som Nevs använder i sina förhandlingar med nya samarbetspartners inom bilindustrin. Ett sådant avtal beräknas vara klart till sommaren, säger våra källor.

 

Läs också:

Nevs får inga pengar – nu stoppas produktionen

Nevs skär ner – 100 konsulter får gå

Jag tror att det här är en tillfällig svacka, snart har Nevs ordning på finanserna igen.
806
223
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.