Drottningen får inte plats i presidentens Citroën DS5

När drottningen kommer på besök till Frankrike kan hon inte åka varken Citroën C6 eller DS5. Istället måste en gammal Renault rullas fram ur garaget...
Annons

Drottningen får inte plats i presidentens Citroën DS5
Drottningen får nu hålla tillgodo med en Renault Vel Satis under besöket i Frankrike. Foto: Bill Ingalls/NASA

Frankrikes president har en lång tradition av att åka franska bilar. Mest känd är kanske Charles de Gaulle, som åkte Citroën DS – något som också räddade hans liv. Dagens president, François Hollande, ses ofta i en Citroën DS5.

I veckan får François Hollande besök av drottning Elizabeth II från Storbritannien. Anledningen är 70-årsdagen av landstigningen i Normandie. Men nu visar det sig att hon inte kommer kunna sitta upprätt i DS5:an om hon bär någon av sina större hattar, skriver Daily Mail.

Inte heller presidentens Citroën C6 räcker till för drottningens hattar. Personalen vid Élyséepalatset ville då placera drottningen i en högbyggd familjebuss, men det ansågs av många vara ovärdigt för en kunglighet.

Istället får drottningen turnera runt i landet i en Renault, nämligen en Vel Satis. Att helt enkelt ta av sig hatten verkar inte aktuellt för drottningen.

Drottningen får inte plats i presidentens Citroën DS5
Renault Vel Satis blev en stor försäljningsflopp, men nu kommer åtminstone den generösa takhöjden till användning.
Annons
Annons
Rulla till toppen