Nevs har miljonskuld hos Kronofogden

Nevs kan inte betala sina underleverantörer och miljonskulden växer hos Kronofogden. Nu hoppas Nevs på ett samarbete med en annan fordonstillverkare.

Nevs har miljonskuld hos Kronofogden
Lösningen för Nevs kan bli ett samarbete med en annan fordonstillverkare – men vilken tillverkare det handlar om vill Nevs inte avslöja.

Nevs kan inte betala sina underleverantörer, och i slutet av maj fick 100 konsulter, 53 montörer och 19 tjänstemän sluta sin anställning.

Nu rapporterar TV4 Nyheterna och Sveriges Radio P4 Väst att Kronofogden tagit emot flera ansökningar om betalningsföreläggande för Nevs, på totalt 22,7 miljoner kronor.

"Alla vill väl göra rätt för sig och vi också. Vi är i ett läge som vi tycker är tråkigt, att vi idag inte har kontanta medel nog att betala underleverantörerna", säger Mikael Östlund, kommunikationschef på Nevs till TV4 Nyheterna.

Nevs ska också betala skatter och sociala avgifter på torsdag den 12 juni, men Mikael Östlund är positiv och uppger att det finns pengar.

"Vi tror oss ha lösningar på kort sikt, och på lång sikt för vi intressanta diskussioner med flera stora fordonstillverkare", säger han till TV4 Nyheterna.

Läs också: Nevs plan: Här är alla kommande Saabmodeller

Jag tror absolut att Nevs kan få till ett samarbete med en annan fordonstillverkare.
509
291
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.