Tyck till: Vilken sportbil ska svenska polisen köpa in?

Polisen i andra länder kör både Ferrari, Lamborghini, Volvo S60 Polestar och Ariel Atom. Vad tycker du svenska polisen ska lägga pengarna på? Säg vad du tycker här!

Så här såg det ut när Toyota visade upp en GT 86 i polisversion under Almedalsveckan. Vad tycker du svenska polisen ska köra?

Polisen i England får köra Ariel Atom på jobbet.

Du har läst om det förut: polisen i olika länder köper in sportbilar eller superbilar för att väcka uppmärksamhet – och det verkar fungera. Bilarna används oftast inte för aktiv polistjänstgöring ute på vägarna, utan ställs ut på olika evenemang.

Vi har bland annat skrivit om finska polisen som kör Mercedes CLS och polisen i Australien som får nöjet att ratta Volvo S60 Polestar. Värst är kanske polisen i Dubai som inte nöjde sig med en Lamborghini Aventador, utan kompletterade den med flera andra bilar, bland annat en Ferrari FF. Senaste tillskottet är poliserna i England som får ratta Ariel Atom.

Här i Sverige har Toyota visat upp en GT 86 i polisversion, komplett med polisdekaler. Enligt Toyota fungerar bilen som "dörröppnare" – många som annars kanske inte skulle prata med polisen kommer fram för att ställa frågor och provsitta.

"Responsen har varit fantastisk, folk kommer i klungor och tycker det är jättekul", sade Toyotas pr-chef till auto motor & sport när polisbilen ställdes ut under Almedalsveckan.

Nu är det upp till dig – vad tycker du svenska polisen ska köra? Räcker det med en relativt folklig Toyota GT 86 eller krävs en Koenigsegg Agera R för att du ska höja på ögonbrynen? Eller tycker du inte alls att skattepengarna ska gå till sportbilar?

Skriv i kommentarsfältet här nedan!

Jag tycker absolut att svenska polisen ska ha en häftig sportbil.
1687
887
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.