Spion: Ford Focus RS ska äta Volkswagen Golf R till frukost

Ford planerar en ny RS-version av ansiktslyfta Focus, som ska äta Volkswagen Golf R till frukost. Vad sägs om en trimmad turbomotor på 330 hästkrafter – och framhjulsdrift?!

Spion: Ford Focus RS ska äta Volkswagen Golf R till frukost

305 hästkrafter och framhjulsdrift – det var många bilentusiaster som höjde på ögonbrynen när Ford visade upp förra generationen Focus RS. Den var ett betydligt råare alternativ till ST-versionen.

Och nu är det dags igen. Ford har precis visat upp en ansiktslyft Focus och snart kommer också en RS-modell. Eventuellt dyker den upp redan på Parissalongen i höst.

Det ryktas om att Ford Focus RS får en 2,3-liters turbofyra (EcoBoost på Fordspråk) på omkring 330 hästkrafter, och det är samma motor som också ska sitta i den europeiska versionen av Ford Mustang.

Ford Focus RS blir förmodligen framhjulsdriven även i fortsättningen. Kraften ska skickas till det hjul som har bäst fäste med hjälp av diffbroms och ett torque vectoring-system. 

Just den här testbilen är en så kallad mula – Ford försöker alltså få bilen att likna en vanlig Focus ST. Men de annorlunda avgasutblåsen, den nya spoilern, den lägre sportfjädringen och de större luftintagen avslöjar att det är RS-versionen som Ford testkör.

Foto: SB Medien

Jag väljer mycket hellre Focus RS än Golf R. Helt klart!
177
154
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.