Caterham säljs – framtiden för Ericsson osäker

Efter alla rykten är F1-teamet nu sålt till en grupp investerare. Exakt vad som händer med Marcus Ericsson avslöjar inte Caterham – men teamet satsar på en tiondeplats.

Caterham säljs – framtiden för Ericsson osäker
Caterham är sålt till en grupp investerare från Schweiz och Mellanöstern, men teamet nämner ingenting konkret om framtiden för Marcus Ericsson. Foto: LAT

Marcus Ericssons F1-team säljs till en grupp investerare från Mellanöstern och Schweiz. Det bekräftar Caterham idag i ett pressmeddelande. Hur mycket affären är värd vill inte Caterham avslöja.

Caterham fortsätter tävla i Formel 1 men exakt vad som händer med Marcus Ericsson är inte klart. Teamchefen Cyril Abiteboul lämnar Caterham och ersätts av ex-F1-föraren Christijan Albers.

"Vi är medvetna om den enorma utmaningen som ligger framför oss med tanke på fighten i bottenligan av mästerskapet, och vårt mål nu är att sikta på tiondeplatsen i 2014 års mästerskap. Vi är mycket engagerade i framtiden för teamet och kommer säkerställa att vi har alla nödvändiga resurser för att utvecklas, växa och uppnå allt vi kan", säger Christijan Albers i ett uttalande.

Ryktet om att Caterham var till salu har florerat länge, och tidigare i veckan fick ryktet ny fart när Tony Fernandes twittrade att "F1 har inte fungerat, men jag älskar Caterham Cars".

Läs också: Ericssons Formel 1-stall kan säljas innan helgen

Marcus Ericsson vid Kanadas Grand Prix. Enligt Caterham ska teamet "säkerställa att vi har alla nödvändiga resurser för att utvecklas, växa och uppnå allt vi kan". Foto: LAT

Jag är helt säker på att Caterham kan sluta på tionde plats i Formel 1.
45
186
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.