Stulen Tesla kraschar våldsamt – klyvs i två delar

Kanske har Tesla fått ett oförtjänt dåligt rykte när det gäller krocksäkerhet. En biltjuv i Los Angeles kraschade så våldsamt med en Tesla Model S att bilen klövs i två delar och började brinna – men föraren överlevde ändå mirakulöst.

Under natten till nationaldagsfirandet i USA stals en Tesla Model S i West Hollywood, Los Angeles. Biltjuven upptäcktes av en polisbil, en vild biljakt inleddes och slutresultatet blev att sex personer fick föras till sjukhus.

Tittar man på videon ovan är det en enorm förstörelse vid olycksplatsen och det framstår närmast som ett mirakel att ingen dog i den serie av bilkrockar som tjuven orsakade.

Tesla Model S är en säker bil, det visade det krocktestet som NHTSA utförde hösten 2012. Men minnesgoda läsare kommer nog ihåg att Tesla Model S under förra hösten förra året förekom i tre likartade bränder under fem veckor där batteripaketet fattade eld. Teslas grundare Elon Musk hävdade då att Model S är en av de säkraste bilarna man kan köpa men under våren presenterades en ny "skyddsplåt" i titan som tagits fram för att skydda batteripaketet från att bli skadat av föremål på vägbanan som eventuellt kan sugas upp under bilen vid färd.

Att Tesla Model S trots allt är en säker bil visar olyckan i Los Angeles. Enligt polisen kördes bilen i över 100 mph (160 km/h) och klövs i två delar av det våldsamma krockvåldet. Bakdelen flög in i väggen på en närbelägen synagoga och när man ser det brinnande frampartiet av Teslan är det obegripligt att biltjuven överlevde kraschen.

När polisutredningen är klar ska bilvraket överlämnas till Tesla för undersökning och utvärdering. Ett mer våldsamt "krocktest" än det som skedde i Los Angeles är svårt att föreställa sig.

 

Uppdatering:

I början på veckan blev det känt att föraren av Teslan, 26-åriga Joshua Michael Flot, blev så svårt skadad att han avled under måndagen 7 juli.

Jag är övertygad om att Tesla Model S är en av de säkraste bilmodellerna som finns på marknaden.
174
99
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.