Okända modellen läggs ned – lyckades aldrig slå Toyota

Någon försäljningssuccé blev den inte – och nu läggs modellen ned, enligt insatta källor. Frågan är om det blir någon fortsättning?
Annons

General Motors var tidigt ute med en laddhybrid i form av Chevrolet Volt. Snart fick också Opel en egen version med namnet Ampera, men någon försäljningssuccé blev det inte, trots att modellen utsågs till Årets Bil 2012.

Under förra året såldes bara 21 exemplar av Opel Ampera i Sverige – det är 0,08 procent av samtliga miljöbilar. Som jämförelse lyckades konkurrenten Toyota sälja hela 376 exemplar av Prius Plugin Hybrid. Året innan, 2012, såldes 88 Ampera och 499 Prius Plugin Hybrid.

Nu planerar Opel att stoppa försäljningen av Ampera, enligt källor till tidningen Automotive News. Redan 2013 uttalade sig Opels dåvarande styrelseordförande Steve Girsky om Ampera.

”Alla regeringar i Europa sade att de ville ha elbilar. Vi visar upp en – men var är alla?!”, sade han i samband med Genèvesalongen 2013.

GM ska presentera nästa generation Volt under andra halvåret 2015, men om den modellen också blir en Opel Ampera är inte känt.

• auto motor & sport har sökt Opel för en kommentar.

Uppdatering 23/7: Opels svenska pr- och informationschef, Annicka Troedsson, vill inte kommentera uppgifterna.

”Vi kommenterar inte spekulationer i media”, skriver hon i ett mejlsvar.

Läs också: Vi provkör Opel Ampera

Annons
Annons
Rulla till toppen