Jaguar får bakläxa igen – se den förbjudna filmen

Bara en månad efter att Jaguar tvingades ta bort flera reklamfilmer eftersom de "uppmuntrat till farlig bilkörning" kommer en ny – som också blir förbjuden. Håller du med om att det är rätt beslut?
Annons

Jaguar har just nu en reklamkampanj som går under namnet ”Good to be bad”, där brittiska skådespelare spelar mästertjuvar som kör Jaguar.

Men flera av filmerna uppmuntrar till farlig och oansvarig bilkörning, tycker den brittiska reklamombudsmannen, som förbjöd dem i juni.

Den här gången har Jaguar anlitat skådespelaren Tom Hiddleston som kör F-Type, och körscenerna är inte lika vilda. Men det blir ändå inte godkänt, skriver Yahoo News.

”Även om vi lade märke till att sekvenserna var korta, såg vi att bilen kördes i höga hastigheter i den andra delen av filmen och att reklamfilmen därför uppmuntrar till ansvarslös körning”, står det i uttalandet från Advertising Standards Authority (ASA).

”Filmen får inte visas igen i sitt nuvarande format. Vi har sagt åt Jaguar och Land Rover att inte visa ett körbeteende som kan uppmuntra bilister att köra oansvarigt i framtiden.”

Längst ned i filmrutan finns en friskrivande text och enligt Jaguar gjordes också inspelningarna tillsammans med polisen i lagliga hastigheter. Men det räcker inte för ASA, som alltså kräver att filmen inte används i marknadsföringssyfte.

Läs också: Jaguar fälls för reklamfilm – ”uppmuntrar till farlig bilkörning”

Annons
Annons
Rulla till toppen