Världens dyraste bil – 48 miljoner euro!

Vi vet inte om det finns någon prutmån, men en av endast 39 tillverkade Ferrari 250 GTO är till salu på Mobile.de. Det unika exemplaret är en av de första som byggdes och ägaren begär 40 miljoner euro, vilket inklusive moms blir 47,6 miljoner euro – cirka 460 miljoner kronor. Säljs Ferrarin för detta pris blir det världens dyraste bilförsäljning någonsin.
Annons

Världens dyraste bil – 48 miljoner euro!
En av världens vackraste – kanske? Men helt säkert den mest värdefulla bilmodellen i världen de senaste åren. En Ferrari 250 GTO såldes för 334 miljoner kronor hösten 2013 och nu finns ännu en bil till salu med begärt pris 460 miljoner kronor. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Att surfa runt på tyska bilsajten Mobile.de efter nya fynd är något som många av oss har svårt att låta bli. Den här bilen kan väl knappast rubriceras som ”fynd”, men kan kanske ändå – på lite sikt – visa sig vara en bra investering. Såvida du nu har en dryg halv miljard kronor tillgängligt på kontot, vill säga.

Det byggdes endast 39 exemplar av Ferrari 250 GTO mellan 1962–1964 och alla bilarna finns bevarade. En del hävdar att 250 GTO är den finaste Ferrarin som någonsin byggts, konstruerad och byggd av billegender som Giotto Bizzarrini och Sergio Scaglietti.

Ferrari 250 GTO är hett eftertraktad av bilsamlare och det har skruvat upp priserna. Vi har flera gånger rapporterat om nya prisrekord och senast förra hösten såldes en Ferrari 250 GTO från 1963 av veteranbilsentusiasten Paul Pappalardo i USA för 52 miljoner dollar (vid den tiden 334 miljoner kronor). Pappalardo hade ägt bilen sedan 1974 och köparen ville förbli anonym.

Vilken bil som är ”världens dyraste” är inte helt lätt att avgöra då affärerna ibland sker privat, mellan säljare och köpare, utan att något pris avslöjas. Varierande valutakurser och sjunkande penningvärde gör också jämförelserna svåra. Men Paul Papplardos Ferrari 250 GTO har senaste året ansetts vara världens högt värderade bil – något som det dock kan bli ändring på då en Ferrari 250 GTO nyligen lagts ut på Mobile.de.

Säljaren begär 40 miljoner euro för sin Ferrari 250 GTO från 1962, vilket inklusive moms blir 47,6 miljoner euro – cirka 460 miljoner kronor. Vilket pris som säljaren i praktiken kan få ut återstår att se, om det nu blir offentligt. Men om någon undrar vilken bilmodell i världen som är dyrast vet du nu svaret: Ferrari 250 GTO.

 

Läs även:

Film: Ferrari 250 GTO – svindyr och extremt ovanlig

Världens dyraste bil – 48 miljoner euro!
Nästan en halv miljard kronor för en bil? Men då ska man veta att Edvard Munchs ”Skriet” (en av de fyra versionerna) såldes av Sothebys 2012 för enorma 120 miljoner dollar, cirka 860 miljoner kronor.
Världens dyraste bil – 48 miljoner euro!
De som letar efter en unik Ferrari har nu sin chans, via tyska bilsajten Mobile.de. Men det gäller att ha ett väl tilltaget bankkonto, som synes.
Annons
Annons
Rulla till toppen