F1-bossen köper sig fri – för 700 miljoner kronor

Bernie Ecclestone betalar hela 700 miljoner kronor för att slippa rättegång för mutbrott. Ingen har någonsin gjort en så stor uppgörelse med rätten, skriver The Guardian.
Annons

F1-bossen Bernie Ecclestone stod inför åtal för mutbrott i Tyskland i april. Han ska ha försökt muta en tysk bankman för att se till att hans andel i Formel 1 såldes till ett företag han själv valde ut. Ecclestone har erkänt att han betalat pengar, men nekar till att det skulle ha varit en muta.

I Tyskland kan vissa rättsfall lösas med en ekonomisk uppgörelse – något som stött på kritik, eftersom det kan gynna åtalade personer som är resursstarka.

Nu har Bernie Ecclestone nått en uppgörelse med rätten om att betala 700 miljoner kronor för att avsluta rättegången. Åklagaren ska acceptera erbjudandet, skriver The Guardian. Ingen har någonsin betalat så här mycket pengar för att köpa sig fri från rättegången, enligt tidningen.

Om rättegången fortsatt hade Bernie Ecclestone riskerat tio år i fängelse. Beloppet som han ska ha betalat till den tyske bankmannen är 300 miljoner kronor, och F1-bossen Bernie är själv god för nästan 30 miljarder kronor, enligt Forbes. ”Det drabbar ingen fattig” som man brukar säga…

Annons
Annons
Rulla till toppen