Superbilsboom i Sverige – exklusiva bilar säljer som aldrig förr

Hittills i år har fyra exemplar av McLaren P1 registrerats in på svenska vägar – och det är bara början. Superdyra sportbilar säljer som aldrig förr. Det visar en genomgång av försäljningsstatistiken som auto motor & sport gjort.

McLaren har registrerat in tolv nya bilar hittills i år, varav fyra är superhybriden P1.

Bilförsäljningen ökar i Sverige och allra mest ökar försäljningen av superbilar i miljonklassen.

Tidigare i veckan fick vi se bildbevis på att Per Gessle har fått sin LaFerrari levererad. Och han är inte ensam om att satsa lite extra på sitt bilval.

auto motor & sport har grävt på djupet in den svenska registreringsstatistiken från Bil Sweden och kan presentera en intressant topplista över alla exotiska sport- och lyxbilar som registrerats i Sverige i år.

Noterbart är det tillkommit hela tolv nya McLaren i Sverige, varav fyra av dessa är superhybriden P1! Av alla Porschar var två av dessa nya supersportbilen 918 Spyder.

Att sportbilsköparna har ovanligt djupa fickor detta år bekräftas också om vi tittar på försäljningsstatistiken för Porsche 911. Trenden är att välja bort instegsversionerna och istället välja rejäla plusmenyer.

Bland alla nya Porsche 911 som sålts hittills i år – 135 exemplar – är det toppmodellen Turbo S, som kostar 1,8 miljoner kronor, som säljer allra bäst. Den såldes i hela 30 exemplar, följt av Carrera 4S som såldes i 29 exemplar. Faktum är att bara tre exemplar av vanliga Carrera S har registrerats i år.

Utöver de extrema biltillverkarna går det relativt bra även för värstingmodellerna hos de vanliga biltillverkarna, som vi kan se i tabellerna nedan. I många fall är tillväxtsiffran från 2013 tresiffrig.

Siffrorna kommer från branschorganisationen Bil Sweden.

Porsche 911-köparna väljer inte i första hand instegsmodellen Carrera, utan toppversionen Turbo S för 1,8 miljoner kronor.

Kul att försäljningen av superbilar går bra – de behövs!
388
14
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.