Bästa söktipsen på Blocket: Så hittar du din drömbil

Det finns över 100.000 bilar på Blocket. Här är de bästa tipsen för att rensa bort skräpbilarna och leta fram din drömbil.

Att leta bil kan vara både fantastiskt och frustrerande. Ute i Europa finns flera stora bilannonssajter, men här i Sverige brukar de flesta vända sig till Blocket, även om många entusiastklubbar och bilforum kan passa bättre om du letar efter en speciell bil med rätt utrustning.

Blocket var länge en extremt simpel söksajt men de senaste åren har sökfunktionerna blivit bättre, vilket gör det enklare för dig att hitta dömbilen. Här är några tips som gör letandet snabbare och roligare.

Läs också: McLaren P1 på Blocket – för 18,8 miljoner kronor
Läs också: Roligaste bilannonserna på Blocket – topplistan

Sökfältet är din vän

Här kan du skriva in betydligt mer än du tror. De flesta söker bara på bilmärke eller modell, men faktum är att sökfältet döljer mer avancerade funktioner än så.

Minustecken: Genom att skriva in volvo -s40 får du alla annonser som innehåller ordet "volvo", men inga annonser som innehåller "s40".

Citattecken: Söktexten v70 r ger väldigt många träffar på Volvobilar, även med R-Design-paket och annan utrustning som börjar på bokstaven R. Men söktexten "v70 r" ger bara träff på annonser som innehåller just den texten.

ELLER: Du kan också använda ord för att filtrera sökningen. Söktexten ac ELLER acc är till exempel bra om du letar efter en bil med antingen luftkonditionering eller klimatanläggning. Detta kan också vara bra för bilmodeller som annonsöerna benämner på olika sätt – till exempel rx8 ELLER rx-8 för Mazda RX-8 eller RX8.

Stjärna: Detta kallas "wildcard" och betyder att texten efter stjärnan kan innehålla vad som helst. Ett exempel är cab* som innebär att du får träff på både cab, cabriolet och cabrio.

Bevakningar

För att du ska slippa skriva in samma söksträng gång på gång – använd bevakningarna! Här kan du samla flera bevakningar på samma sida. Du kan också ge bevakningen ett passande namn.

Specifikt utrustningsord

De flesta nya bilar går att beställa med olika utrustningsnivåer. Om paketet heter "Premium" skriver du helt enkelt in premium i sökfältet.

Men vissa bilar har väldigt specifika tillval. Om bilen till exempel har en särskilt exklusiv skinnklädsel kan man gissa sig till att bilen också har en hel del annan lyxutrustning. 

Ett exempel är inscription som ger träffar på lyxutrustade Volvomodeller med den lite mjukare skinnklädseln som kallades för Inscription. Ett annat exempel är bose som ger träff på bilar med ljudsystem från Bose.

Du kan också söka på särskilda färger – biltillverkarna kan ju ofta döpa färgerna till exempelvis Le Mans-blå, Cosmossvart eller Tornadoröd.

Mycket kul under "Övriga"...

De senaste åren har Blocket lagt till en vänsterspalt där du kan filtrera fram märke och modell. Det roligaste är fliken "Övriga". Här döljer sig alla uddamärken som inte får plats i den vanliga listan. Fritt fram att fynda Oldsmobile, Hummer, Morgan och Lancia!

Ut och leta!

Vad söker du efter? Skriv i kommentarsfältet!

Läs också: McLaren P1 på Blocket – för 18,8 miljoner kronor
Läs också: Roligaste bilannonserna på Blocket – topplistan

Jag älskar att leta bilannonser på Blocket.
190
14
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.