Inför bilfestivalen: Raceprofil avslöjar världens bästa bilar

En drömmer om Koenigsegg och avslöjar Sveriges roligaste väg. En berättar om sitt bästa bilminne. En tredje förklarar hur det är att köra Ferrari F40. Träffa dem på Arlanda bilfestival den 30 augusti. Läs intervjuerna och mer om programmet här.
Annons

Inför bilfestivalen: Raceprofil avslöjar världens bästa bilar

Välkommen till Arlanda Bilfestival!

Du kan träffa Philip Forsman, Christian Hobohm, Ola Nilsson och flera andra racingprofiler på Arlanda Bilfestival den 30 augusti. Här bjuder vi på en fantastisk motordag med möjlighet att provköra Jaguar, kolla in besökarnas bilar och träffa auto motor & sport-redaktionen.

Läs mer här!
Tacka JA på Facebook

Inför bilfestivalen: Raceprofil avslöjar världens bästa bilar
Christian Hobohm tar en paus i racingen för att hänga med auto motor & sport-läsarna på Arlanda Bilfestival den 30 augusti.

Christian Hobohm: ”Det är mitt bästa bilminne”

Namn: Christian Hobohm

Bil: Ferrari Challenge Evolution (i Swedish GT), Ferrari 458 Italia, Porsche Cayenne, Porsche GT3 RS (privat)

Aktiv inom: Racing i serien Swedish GT.

Hur kommer det sig att du gör det du gör inom bilsport idag? Jag har ända sedan barnsben drömt om att äga en banracingbil och kunna köra den och få uppleva motorljudet i en V8 som funnits lika starkt i mig som 70-talsmusiken jag är uppvuxen med. Alla möten runt omkring racingen och att få träffa nya människor med intresse inom sporten ger mycket trevligt och socialt umgänge. Jag är tacksam över att jag har möjlighet att få uppleva det och att jag tagit steget fullt ut och gör det.

Vad är säsongens mål? Säsongens mål är att tillsammans med teamet och min förste förare Matteo utvecklas och lära mig hur det är att köra tävlingar på den här nivån. Det viktigaste är att ha kul och få uppleva det jag gör under min tid på Jordplattan.

Vilka är enligt dig de ultimata sportbilarna? Ferrari, Porsche och Bentley.

Förebild och varför? ”Gör det nu eller ångra dig i graven”, ”toworrow is a mystery, yesterday is history and today I am alive”. Njut av exsistensen idag! Musikljud och motorljud är fest för kroppen och våra och sinnen.

Om du måste välja – bra chassi och styrning eller mycket motor? Motor i kombination med styrning, för att kunna uppleva prestandan och farten, att få lära sig att hantera bilen i höga farter på banan i och ur kurvor via raksträckor, samt återigen ha kul och leva ut drömmarna.

Tips på en rolig landsväg? Då skulle jag vilja södra Italien.

Bästa bilminne? Bästa bilminne är känslan när jag köpte min första Porsche Carrera RS 1997. Men det slår inte min Ferrari Challenge jag har idag och det jag får uppleva med Team Autoropa.


Inför bilfestivalen: Raceprofil avslöjar världens bästa bilar
Även STCC-profilen Philip Forsman tar en paus i racingen för att kolla in Arlanda Bilfestival. Kom dit du också!

Philip Forsman: ”Drömmer om Koenigsegg…”

Namn: Philip Forsman

Bil: BMW SR

Aktiv inom: STCC – Scandinavian Touring Car Championship

Hur kommer det sig att du gör det du gör inom bilsport idag? Motorsporten ligger i släkten. Började med gokart vid fyra års ålder och sedan har det bara rullat på. Gör i år min första säsong i STCC.

Vad är säsongens mål? Säsongens mål är att ta fler pallplatser och segrar!

Vilka är enligt dig de ultimata sportbilarna och varför? Pagiani Zonda – min drömbil. En sån ska jag ha nån gång i livet! Sexig! Koenigsegg – Swedish steel! Bugatti EB110 – retro!

Förebild och varför? Jag har flera förebilder. En som jag har sett upp till länge och har haft hjälp av är Rickard Rydell.

Om du måste välja – bra chassi och styrning eller mycket motor? Ett bra chassi är alltid kul när man är på en bana, men är man på landsvägen vill jag hellre ha en fulladdad pistol!

Tips på en rolig landsväg? Slingerbulten! Den vägen tar jag hem från jobbet ett par gånger i veckan!

Bästa bilminne? Förutom alla mina segrar så är det när jag fick åka en sportbil för första gången. En McLaren F1 när jag inte var så gammal!


Inför bilfestivalen: Raceprofil avslöjar världens bästa bilar
Ola Nilsson tävlar i tyska Carrera Cup till vardags.

Namn? Ola Nilsson

Bil? Porsche 991 GT3 Cup (tävlingsbil)

Aktiv inom? Porsche Carrera Cup Deutschland, världens största och mest konkurrenskraftiga Porsche Carrera Cup-mästerskap.

Hur kommer det sig att du gör det du gör inom bilsport idag? Efter min mästerskapstitel i Ginetta G20 Cup i Sverige 2009 togs steget ut i den internationella racingen och Volkswagen Scirocco R-Cup. Ett enhetsmästerskap, som drivs av officiella Volkswagen Motorsport – tävlingar som körs tillsammans med DTM. Det vann jag 2012, och därifrån var det ett relativt naturligt steg vidare till Porsche, även om det också är bland det svåraste du kan ge dig in på.

Vad är säsongens mål? Ett ”genomsnittligt” svar, men det är att etablera mig uppe i topp tio.

Vilka är enligt dig de ultimata sportbilarna? Porsche 911 GT3, en fullkomligt komplett och fantastisk bil. Koenigsegg – svenskt monster, patriotismen får tala. Ferrari 288 GTO, värst när den kom 1984, tycker fortfarande det är en extremt snygg bil, och självklart ska en klassisk kärra få vara med på topp tre-listan.

Förebild? Sportsligt, Michael Schumacher, resultaten talar för sig själv. Richard Branson har också alltid varit en person jag sett upp till, imponerande affärsdriv och visionär.

Om du måste välja – bra chassi och styrning eller mycket motor? Ett superbt chassi med bra väghållning går definitivt först. En bil med mindre effekt men med kanonbra väghållning kan vara hur kul som helst, plus att du med ett sådant ekipage alltid kan jaga en av huvudsakerna i racing: perfektionen i ett varv. En monstermotor sittandes i en dålig bil är mer eller mindre skräp.

Tips på en rolig landsväg? Mellan Sösdala & Hörby i Skåne, passerar igenom Södra Rörum.

Bästa bilminne? Självklart står mästerskapstiteln i VW Scirocco R-Cup 2012 extremt högt. För några år sedan fick jag även köra en bil som sedan barnsben varit en dröm, en Ferrari F40, på bana! Första (och hittills enda) gången som händerna darrat fullkomligt på mig när jag tog i dörrhandtaget och klev in bakom ratten, och körupplevelsen, magisk!


Inför bilfestivalen: Raceprofil avslöjar världens bästa bilar
Annons
Annons
Rulla till toppen