Bugatti-bad var bedrägeri – kan ge fängelse i 20 år

Kommer ni ihåg filmen med en Bugatti Veyron som kör av vägen, ut i en sjö? I det juridiska efterspelet visar det sig att olyckan var ett försäkringsbedrägeri. Den 39-åriga mannen har erkänt sig skyldig och riskerar nu att sitta i fängelse i 20 år.

På hösten 2009 berättade vi om den märkliga olyckan där en Bugatti Veyron från 2006 kör av en rak väg rakt ut i en sjö. Ännu mera märkligt var att hela händelseförloppet filmades från en parallell väg.

Första gissningarna handlade om fyllekörning, somnat vid ratten eller någon typ av plötslig sjukdom hos föraren. Men i det juridiska efterspelet visar det sig nu att avåkningen inte var en olycka utan gjordes helt avsiktligt.

Den nu 39-åriga föraren Andy House från Lufkin, Florida i USA, köpte sin Veyron 2009 för en miljon dollar och såg till att försäkra den för 2,2 miljoner dollar (hur nu det är möjligt?). Efter avåkningen hävdade House att han sträckt sig efter sin borttappade mobiltelefon och tappar kontrollen över bilen. För att se till att bilen blev rejält skadad lämnade Andy House motorn på tomgång för att den skulle dra i sig vatten.

Efter olyckan krävde Andy House ut ersättning från försäkringsbolaget, men var då ovetande om att hela förloppet filmats och snart skulle ha en miljonpublik på YouTube.

I rättegången som hölls i veckan erkände Andy House försäkringsbedrägeri och därmed var fallet avslutat. Under rättegången framkom det att Andy House redan innan avåkningen hade letat efter en person som kunde stjäla Bugattin tända eld på den. Domaren ska nu bestämma sig för ett lämpligt straff men det finns inget datum för domen. Försäkringsbedrägeri i den här storleksklassen i USA kan innebära ett fängelsestraff på upp till 20 år.

 

Källa:

The Lufkin Daily News – "U.S. Attorney: Lufkin man pleads guilty to wire mail fraud in 'soggy Bugatti' case"

20 år i fängelse är lagom för en person som avsiktligt förstör en Bugatti Veyron!
157
182
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.