Audi A6 får ett lyft med ny design och superstark dieselmotor

Nya motorer, nytt infotainmentsystem och snyggare front med Matrix LED-strålkastare är några av nyheterna i uppdaterade Audi A6 – plus en ny specialversion med stark dieselmotor.

Audi A6 får ett lyft med ny design och superstark dieselmotor

Nu är det dags för ett facelift för Audi A6-familjen, inklusive Allroad, S6 och RS 6. Designmässigt tar modellerna inga större kliv – det handlar om några mindre förändringar i single frame-grillen och nya strålkastare med Matrix LED-teknik. Även bakljusen och avgasutblåsen är nya.

Då är förändringarna under skalet desto större. Audi A6 får ett nyutvecklat infotainmentsystem som utvecklats tillsammans med Nvidia. Det dyraste navigationssystemet har kontrollvred med pekplatta, 4G-uppkoppling och 8-tumsskärm.

Ansiktslyfta Audi A6 går att beställa med åtta motorer där samtliga klarar Euro 6-kraven. Instegsmodellen på bensinsidan, 1,8 TFSI, har en ny dubbelkopplingslåda (som ersätter den steglösa Multitroniclådan) medan den starkare 3,0 TFSI har fått en ordentlig uppdatering.

Även den större dieselmotorn på 3,0 liter har fått en översyn och finns i tre varianter: med 218, 272 eller 320 hästkrafter, där den starkaste modellen har dubbla turbo. Som grädde på moset finns nu också A6 3,0 TDI Competition där motorn har trimmats till 326 hästkrafter, och som dessutom har en "overboostfunktion" som ger 346 hästkrafter under korta perioder. Audi har inte släppt uppgifterna om vridmomentet.

Förförsäljningen startar inom kort men de svenska priserna för uppdaterade Audi A6 är ännu inte fastställda.

ams tjänstebil: Läs mer om nya Audi A6 som tjänstebil

Jag väljer mycket hellre en Audi A6 än någon av konkurrenterna, helt klart!
466
544
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.