Efterföljaren till Bugatti Veyron ska heta Chiron

Nu börjar de första uppgifterna om efterföljaren till världens snabbaste bil dyka upp på nätet – bland annat vad modellen ska heta.

Efterföljaren till Bugatti Veyron ska heta Chiron
Efterföljaren till dagens Bugatti Veyron får ett namn som är hämtat ur både den grekiska mytologin och Bugattis historia.

Ryktesspridningen om nästa modell från Bugatti har varit igång i flera år och uppgifterna går minst sagt isär. Först viskades det om att Bugatti skulle lansera en sedanmodell med namnet Galibier – men i januari skrev vi att planerna har lagts på is.

Så sent som i augusti ryktades det om en efterföljare till Veyron med 1.500 hästkrafter och 460 km/h i toppfart, vilket går tvärt emot den tidigare Bugattichefens uppgifter om att "de 1.200 hästkrafterna i dagens Veyron är tillräckligt".

Klart är i alla fall att Bugatti Veyron ska sluta tillverkas 2015 efter tio år i produktion. Enligt Car & Driver ska efterföljaren heta Chiron, som dels är hämtat från den grekiska mytologin, dels från racingföraren Louis Chiron som körde Bugatti.

Vi kan räkna med att Bugatti visar upp den nya modellen i konceptform under det kommande året – förmodligen med en uppdaterad version av W16-motorn som nu ska kompletteras av en elmotor.

Läs också: Nya Bugatti Veyron får 1.500 hk och 460 km/h toppfart

Jag tycker det är rätt att Bugatti satsar på mer effekt och högre toppfart. Det är rätt prioriterat!
118
39
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.