Jaguar XE-premiären som fick internet att koka över

Jaguar premiärvisade XE med en blandning av kostymdrama och skolpjäs. Dessutom fick den nya modellen en specialskriven låt av popstjärnan Emeli Sandé. Reaktionerna var minst sagt blandade...

Kaiser Chiefs var bara ett av alla band som stod för underhållningen på måndagkvällen när Jaguar visade upp nya XE.

Biltillverkarna slåss om vem som kan erbjuda den mest spektakulära showen – nu räcker det inte längre att visa upp en ny modell på en bilmässa. Jaguar XE premiärvisades i London med en spektakulär show.

Allt inleddes med en pjäs som skrevs speciellt för kvällens event. Popstjärnan Emeli Sandé framförde en särskild låt som hon skrivit för Jaguar XE. Och när modellen väl visades upp flögs den in över London med helikopter. Det dröjde flera timmar innan de inbjudna motorjournalisterna ens fick se bilen. Då hade den varit officiell på nätet sedan länge.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Satirsajten Sniff Petrol och motorjournalisten Chris Harris var några av alla som spann loss med syrlig kritik. Här nedan kan du se några av alla kritiska tweets om kvällen – men Jaguar var förstås stolta över arrangemanget.

"Jaguar XE är en väldigt spännande bil. Det kommer vara en sann förarbil som ser fantastisk ut och instegspriset på 310.000 kronor gör det till en väldigt tillgänglig Jaguar. En så pass viktig bil förtjänar en passande premiär här i England där bilen designas, utvecklas och byggs", säger Phil Popham, marknadschef på Jaguar och Land Rover.

Läs mer: Jaguar visar nya XE – är detta din nya tjänstebil?
Läs mer: Jaguar XE officiell – här är alla bilder och fakta
Se showen: Här kan du se Jaguars event i efterhand

Helikopterfärd över London? Naturligtvis.

Så här ska en ny mellanklassmodell visas upp, enligt Jaguar. 3000 VIP-gäster kom till Earls Court för att titta närmare på nya Jaguar XE – men först möttes alla inbjudna av en lång teaterpjäs.

Premiärshowen fortsatte med 70-talstema...

...och dansshow med flera gamla Jaguarmodeller. Föregångaren X-Type syntes dock inte till.

Jag tycker Jaguar gjorde rätt som visar upp en ny modell på ett roligt sätt. Mer sådant!
49
35
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.